Παρασκευή 13 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Απείχε το ΚΚΕ από τη συνάντηση με την τρόικα

«Να τα βρουν» ζήτησαν από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ οι σύμμαχοι της κυβέρνησης

Οι βουλευτές του ΚΚΕ δεν πήραν μέρος στη χτεσινή συνάντηση του προεδρείου της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και εκπροσώπων των κομμάτων με την τρόικα. Στη συνάντηση της τρόικας με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., οι εκπρόσωποι ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ ζήτησαν από τα δύο μεγάλα κόμμα «να τα βρουν», προκειμένου, όπως είπαν, να υλοποιηθεί το πρόγραμμα το οποίο έχει συμφωνηθεί με την υπογραφή του μνημονίου.

Σε σχετική δήλωσή τους, οι βουλευτές - μέλη της Επιτροπής, Ν. Καραθανασόπουλος, Α. Νάνος και Α. Τζέκης αναφέρουν:

«Τα μέτρα που προωθούνται από την κυβέρνηση με τη συνδρομή της τρόικας είναι αυτά τα οποία χρόνια τώρα ζητούν οι καπιταλιστές για να ενισχύσουν την κερδοφορία τους. Είναι αυτά που έχουν στα προγράμματά τους το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και τα στηρίζει και το κόμμα του ΛΑ.Ο.Σ. Είναι τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν συνυπογράψει η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις στα πλαίσια της ΕΕ. Είναι μέτρα που θα προσθέσουν ακόμα περισσότερα βάσανα, φτώχεια και εξαθλίωση στους εργαζόμενους.

Επομένως, κανένα νόημα δεν έχει ο διάλογος με την τρόικα. Την απάντηση πρέπει να την δώσει το εργατικό - λαϊκό κίνημα με την κλιμάκωση του αγώνα για την παρεμπόδιση των νέων αντιλαϊκών μέτρων και την ανατροπή αυτής της πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ