Σάββατο 14 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Αρνήθηκε να συζητήσει θέμα για την αντιπυρική προστασία

Αρνήθηκε η διοίκηση της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας να συζητήσει στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την πρόταση των εκλεγμένων συμβούλων του ΚΚΕ για συζήτηση σχετικά με τη λήψη μέτρων ενόψει της νέα αντιπυρικής περιόδου.

Η πρόφαση, για να μην αναλάβει την πολιτική ευθύνη η Διοίκηση της Περιφέρειας, ήταν ο αντιδραστικός κανονισμός λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου που δεν επιτρέπει να προτείνονται, προ ημερησίας διάταξης, για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο επείγοντα ζητήματα για τα λαϊκά στρώματα. Επίσης υπήρξε άρνηση της Διοίκησης της Περιφέρειας να φέρει προς συζήτηση το ζήτημα και σε επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Στην πρότασή τους οι σύμβουλοι του ΚΚΕ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το ζήτημα της αντιπυρικής προστασίας, παραθέτοντας ανησυχητικά στοιχεία για τις ελλείψεις που εμφανίζουν τα σώματα αντιμετώπισης πυρκαγιών.

Οπως αναφέρεται συγκεκριμένα, «οι πυροσβέστες που θα κληθούν να συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών σε όλη την επικράτεια θα πρέπει να δουλέψουν, για να καλύψουν τα 4.300 οργανικά κενά που υπάρχουν στο Σώμα. Αυτά όχι μόνο δεν έχουν καλυφθεί, αλλά κάθε χρόνο αυξάνονται, με κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων.

Επίσης σημαντικές περικοπές υπάρχουν στα κονδύλια του προϋπολογισμού για την Πυροσβεστική. Για το 2011 είναι μειωμένα κατά 81,35 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το 2010 και κατά 129 εκατομμύρια σε σύγκριση με το 2009. Μόλις τέσσερα "καναντέρ" της Πολεμικής Αεροπορίας θα είναι "ετοιμοπόλεμα" τον Ιούλη λόγω βλαβών, ενώ και τα 5 ασυντήρητα ελικόπτερα της Πυροσβεστικής είναι καθηλωμένα εδώ και μήνες.

Μέσα σε όλα, προστίθεται το ζήτημα της έλλειψης υλικοτεχνικού εξοπλισμού. Οι καταγγελίες για απαρχαιωμένα οχήματα, ορισμένα μάλιστα από τα οποία αφορούν ελαστικά φθαρμένα και πολυχρησιμοποιημένα, γίνονται ολοένα και περισσότερες, ενώ τα οχήματα δεν περνάνε από ΚΤΕΟ γιατί είναι ακατάλληλα για κυκλοφορία!».

Οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας απαιτούν άμεσα:

- Να γίνει η πρόσληψη των εποχικών πυροσβεστών που καθυστερεί τη φετινή περίοδο σε σχέση με τις προηγούμενες αντιπυρικές περιόδους.

- Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης, ώστε να εξασφαλιστούν η επάρκεια, ο εκσυγχρονισμός και οι αναγκαίες επισκευές του εναέριου και επίγειου στόλου.

- Να καλυφθούν όλα τα κενά και οι ελλείψεις για τη συντήρηση και προστασία των δασών και συνολικά να εξασφαλιστεί η προστασία των δασικών οικοσυστημάτων, με κύριο βάρος στην πρόληψη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ