Σάββατο 14 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να δυναμώσει ο αγώνας για κατάργηση των διοδίων

Τη νέα επιχείρηση τρομοκράτησης, με στόχο την υποταγή του λαού της περιοχής της Νότιας Πιερίας που αντιδρά στο «άγριο χαράτσωμα» μέσω των διοδίων, αλλά και στον αποκλεισμό ολόκληρης της περιοχής από την εθνική οδό, καταγγέλλει και αποδοκιμάζει η Νομαρχιακή Επιτροπή Πιερίας του ΚΚΕ.

Θυμίζουμε ότι 12 κάτοικοι της περιοχής, ανάμεσά τους δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δίου - Ολύμπου και στελέχη της ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ, καλούνται να απολογηθούν στο Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Πιερίας, στο πλαίσιο προανάκρισης που διατάχθηκε από τον εισαγγελέα, για την κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στις 11 Απρίλη στον κόμβο στα κάστρα, ενάντια στην προκλητική ενέργεια της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ» να κλείσει το δρόμο που οδηγεί στις παραλίες της περιοχής για να τους στέλνει όλους στα διόδια. Κινητοποίηση εκατοντάδων κατοίκων που είχε ως αποτέλεσμα την επόμενη μέρα, στις 12 Απρίλη, η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» να ανοίξει το δρόμο και να τον δώσει και πάλι στην κυκλοφορία.

Η ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ καλεί το λαό του νομού, με τη συντονισμένη δράση του και τη συμμετοχή του στον οργανωμένο αγώνα να καταδικάσει ανάλογες προσπάθειες καταστολής των λαϊκών αγώνων και διεκδικήσεων. «Είμαστε σίγουροι ότι κυβέρνηση και εργολάβοι θα πάρουν την απάντησή τους από τη συνέχιση του αγώνα των κατοίκων και των μικροεπαγγελματιών της περιοχής για την κατάργηση όλων των διοδίων και το άνοιγμα των εξόδων προς όλους τους οικισμούς για ελεύθερη πρόσβαση όλων τον λαϊκών στρωμάτων», σημειώνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ