Σάββατο 14 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Ωρα Κυπέλλου

Για το πρώτο εγχώριο τρόπαιο της χρονιάς στο μπάσκετ, το Κύπελλο, κοντράρονται σήμερα Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός

Eurokinissi

Για το πρώτο εγχώριο τρόπαιο της χρονιάς στο μπάσκετ, το Κύπελλο, κοντράρονται σήμερα Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός
Eστω και με μεγάλη καθυστέρηση, εξαιτίας του φόβου του επεισοδίων, που οδήγησε στην αναβολή διεξαγωγής από την αρχική του ημερομηνία στις αρχές του Μάρτη, η ώρα για το φετινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας φθάνει αύριο αφού, στο γήπεδο του Ελληνικού, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα αναμετρηθούν για τον πρώτο εγχώριο τίτλο (18.30, ΝΕΤ). Πάντως έστω και εάν εφαρμόστηκε το μέτρο της αναβολής, ωστόσο ο φόβος για έκτροπα δεν έχει εξαφανιστεί αφού αν και ο αγώνας υπάγεται στο λεγόμενο καθεστώς «ειδικού ενδιαφέροντος», τα 900 εισιτήρια που πήρε η κάθε ομάδα και παρά την... τσουχτερή τιμή τους (75 ευρώ το καθένα) αλλά και την ονομαστική λίστα που εφάρμοσαν οι δυο διοικήσεις των ΚΑΕ, αρκετά από τα εισιτήρια φέρονται να έχουν καταλήξει στα χέρια των λεγόμενων οργανωμένων οπαδών.

Στα αγωνιστικά ζητήματα, ο τελικός βρίσκει τους δυο αντιπάλους σε διαφορετική ψυχολογική κατάσταση, με τους «πράσινους» να προέρχονται από την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Ευρώπης και τους «ερυθρόλευκους» να ψάχνουν το βάλσαμο για τον αποκλεισμό από το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας.

Στη δυσκολία συγκέντρωσης ύστερα και από την κατάκτηση της Ευρωλίγκας στάθηκε στις δηλώσεις του ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ενώ ευχήθηκε στο τέλος όλοι να μιλούν για το μπάσκετ. Από την πλευρά των παικτών μίλησε ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Ανέφερε ότι αυτός και οι συμπαίκτες του πρέπει να ξεχάσουν το «Final 4» της Βαρκελώνης και να επικεντρωθούν στον αγώνα με τους «ερυθρόλευκους».

Σε διαφορετικό ύφος κινήθηκαν οι δηλώσεις των Ντούσαν Ιβκοβιτς και Θοδωρή Παπαλουκά, που εκπροσώπησαν την ομάδα του Πειραιά. Ο Σέρβος τεχνικός, αφού συνεχάρη τους «πράσινους» για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, τόνισε ότι αυτή η επιτυχία του «Τριφυλλιού» δίνει ένα επιπλέον κίνητρο στους παίκτες του.

Με τη σειρά του ο αρχηγός του Ολυμπιακού (έδωσε και αυτός συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό) επισήμανε ότι η ομάδα του έδειξε στα ματς της κανονικής περιόδου ότι μπορεί να νικήσει τους «πράσινους», ενώ πρόσθεσε ότι ελπίζει η ατμόσφαιρα να είναι αντίστοιχη με αυτή στο ΣΕΦ στο τελευταίο ραντεβού των δύο «μονομάχων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ