Σάββατο 14 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Σύγκρουση συμφερόντων

Την ώρα που ο Ηρακλής απαντούσε στις αναφορές (στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής) του προέδρου της ΕΠΟ - περί πλαστής ασφαλιστικής ενημερότητας - ο Αστέρας Τρίπολης τις αξιοποιούσε για να αποφύγει τον - βαθμολογικό - υποβιβασμό του και (τελικά) να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Η ΠΑΕ Ηρακλής απάντησε χτες στον ισχυρισμό του Σοφ. Πιλάβιου περί πλαστής ασφαλιστικής ενημερότητας. Ο πρόεδρος, Γ. Τάκης , υποστήριξε ότι «η ΕΠΟ δεν έχει τέτοιο χαρτί από τον Ηρακλή, δεν μας το ζήτησαν και φυσικά δεν το στείλαμε, δεν είναι δικό μας». Ενώ σε ανακοίνωση της εταιρείας παρουσιάζονται έγγραφα του ΙΚΑ για ένταξη σε ρυθμίσεις. Δεν παρουσίασε πάντως την περιβόητη ασφαλιστική ενημερότητα, ενώ διάσταση υπάρχει και σε ένα ακόμα σημείο. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ μίλησε για έγγραφο του ΙΚΑ Καλαμαριάς, ενώ η «κυανόλευκη» ΠΑΕ δημοσιοποίησε ρυθμίσεις με το ΙΚΑ Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά της η ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης αξιοποίησε τους ισχυρισμούς Πιλάβιου. Και χτες υπέβαλλε καταγγελία στην Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας. Ζητάει να τιμωρηθεί με αφαίρεση 7 βαθμών η ΠΑΕ Ηρακλής, για διαστρέβλωση αγώνα (άρθρο 22 Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ), υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποίησε παράνομα - μετεγγραφέντες τον Ιανουάριο - παίχτες.

Σε περίπτωση που η καταγγελία του γίνει δεκτή, ο Ηρακλής θα υποβιβαστεί (και) για βαθμολογικούς λόγους και οι Αρκάδες θα παραμείνουν, με την ίδια αιτιολογία. Οι «κυανόλευκοι» θα βρεθούν με 28 πόντους στη 14η θέση και οι «κυανοκίτρινοι», με τους 31 που συγκέντρωσαν, στη 13η θέση. Η βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας δεν έχει επικυρωθεί και μάλλον - μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση - δεν πρόκειται...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ