Πέμπτη 6 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Για τα παιδιά της Γιουγκοσλαβίας

Εκθεση εικαστικών τεχνών διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας σε συνεργασία με την αίθουσα τέχνης «Τερρακόττα» (Χρυσ. Σμύρνης 13 και Μητροπόλεως, Θεσσαλονίκη). Στην έκθεση παρουσιάζεται μέρος των έργων που πρόσφεραν οι καλλιτέχνες, μέλη του ΕΕΤΕ - ανάμεσά τους καθηγητές Ανωτάτων Σχολών Καλών Τεχνών και γνωστοί δημιουργοί - ως χειρονομία βοήθειας στα παιδιά - θύματα των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών και του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία. Ιδιαίτερα τα παιδιά σήμερα υποφέρουν στερούμενα ακόμα και την τροφή και τη θέρμανση εξαιτίας του «εμπάργκο» που έχει επιβληθεί κατά της γειτονικής χώρας με στόχο την επέμβαση στα εσωτερικά της.

Η έκθεση αυτή απευθύνεται και στηρίζεται στην ανταπόκριση και την αγάπη του ευαισθητοποιημένου ελληνικού κοινού και έχει ως στόχο τη βοήθεια στα παιδιά. Το σύνολο των εσόδων από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθεί για το σκοπό αυτό, όπως έγινε και με την αντίστοιχη έκθεση στην Αθήνα, όπου αγοράστηκαν και τοποθετήθηκαν δύο μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας για την ανάλυση αίματος στο Νοσοκομείο Παίδων στο Βελιγράδι.

Η ξεχωριστή αυτή εικαστική παρουσίαση θα εγκαινιαστεί στις 18 του Γενάρη (8.30μμ) και θα διαρκέσει μέχρι τις 29/1. Θα λειτουργεί καθημερινά (10πμ έως 2.30μμ) εκτός Κυριακής. Κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή θα λειτουργεί και το απόγευμα (6μμ έως 9μμ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ