Πέμπτη 6 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία

Φωτογραφία της Αθηνάς Καραμαγκιώλη
Φωτογραφία της Αθηνάς Καραμαγκιώλη
Ασπρόμαυρες φωτογραφίες της εκθέτει από την Παρασκευή (8μμ) η Αθηνά Καραμαγκιώλη στο «Φωτοχώρο» (Τσακάλωφ 44). Πρόκειται για αδημοσίευτες φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί την τελευταία τριετία. Η Αθ. Καραμαγκιώλη είναι από τα ιδρυτικά μέλη του «Φωτογραφικού Κύκλου». Εχει συμμετάσχει σε όλες τις ομαδικές εκθέσεις και εκδόσεις του «Κύκλου» από το 1988 μέχρι σήμερα. Από τις εκδόσεις του «Φωτοχώρου» («Μικρή Σειρά») έχει κυκλοφορήσει η μονογραφία της με τίτλο «Ιδιωτικές στιγμές». Ο «Φωτοχώρος» είναι ανοιχτός κάθε μέρα (πλην Κυριακής) από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τα μεσάνυχτα.

  • Εργα ζωγραφικής των: Γιάννη Τσαρούχη, Πάρι Πρέκα, Κώστα Τσόκλη, Νίκου Χατζηκυριάκου - Γκίκα, δίπλα σε γλυπτά και κοσμήματα γνωστών δημιουργών, φιλοξενούνται μέχρι το τέλος του Γενάρη στην αίθουσα τέχνης «Αιγόκερως» (Αριστοδήμου 4).
  • Η πρώτη ατομική έκθεση του Βαλέριουεγκαινιάζεται στις 10 του Γενάρη στην γκαλερί «Δημόκριτος» (Δημοκρίτου 24). Ο καλλιτέχνης σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Μολδαβίας και σήμερα βρίσκεται στο τρίτο έτος της Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας. Τα έργα που παρουσιάζει στην γκαλερί «Δημόκριτος» είναι λάδια σε μουσαμά, μικρών και μεγάλων διαστάσεων. Θεματολογικά καταγράφει τον άνθρωπο και το αυτοκίνητο, εναγκαλισμένους σε μία μορφή προκειμένου να τονίσει τη μηχανοποίηση του ανθρώπινου πολιτισμού που στερείται πνευματικών αγαθών. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 22 του Γενάρη.
  • Στις 10 του Γενάρη (9μμ) στο ξενοδοχείο «St. George Lycabettus» (Κλεομένους 2, Δεξαμενή, Κολωνάκι), δέκα επιμελητές προτείνουν δέκα νέους Ελληνες καλλιτέχνες. Οι: Μάνος Στεφανίδης, Ελένη Πυργιώτη, Δωροθέα Κοντελετζίδου, Μαρίνα Φωκίδη, Ειρήνη Σαββάνη, Εφη Στρούζα, Νίκος Ξυδάκης, Αγνή Ντέρου, Σάνια Παπά, Χάρης Σαββόπουλος, προτείνουν αντίστοιχα τους: Παναγιώτη Ανδρέου, Δήμητρα Βαντζού, Χρήστο Βενέτη, Ξένια Βήτου, Ντόνη Δερδεβάνη, Αθανασία Κυριακάκος, Ελένη Λύρα, Μίλτο Μιχαηλίδη, Μαγδαληνή Τουλιάτου, Βασιλεία Στυλιανίδου. Την επιμέλεια και οργάνωση της έκθεσης έχει η αίθουσα τέχνης «Καππάτος».
  • Στο Κέντρο Τέχνης «Πανταζίδης» (Στασινού 8α, Στάδιο), παρουσιάζονται έργα των: Γιάννη Αδαμαντίδη, Κίμωνα Αξόπουλου, Ελλης Βασίλαρου, Κωστή Βολουδάκη, Βούλας Δασκαλοπούλου, Λιάνας Λεμονά, Ολγας Μαντζουράνη, Δημήτρη Πανταζίδη, Γιώργου Συράκη κ. ά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ