Πέμπτη 6 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αλλαγή ρεπερτορίου - τέλος παραστάσεων

Τελευταίες παραστάσεις για τα «Κομμάτια και θρύψαλα»
Τελευταίες παραστάσεις για τα «Κομμάτια και θρύψαλα»
Μέχρι τις 23 του Γενάρη θα παίζεται στο «Νέο Ελληνικό Θέατρο» του Γ. Αρμένη, το έργο «Κομμάτια και θρύψαλα» του Γιώργου Σκούρτη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Αρμένη. Τα σκηνικά - κοστούμια υπογράφει η Ντένη Βαχλιώτη. Παίζουν: Μελίνα Βαμβακά, Τζένη Σκαρλάτου, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Κώστας Μπάρας, Χρήστος Τσίρτσης και ο Γιώργος Αρμένης. Ενώ στη συνέχεια θα ανέβει το έργο του Εντουάρντο Ντε Φίλιππο «Αχ! Αυτά τα φαντάσματα», σε σκηνοθεσία Γιώργου Αρμένη. Παίζουν: Νίκος Μπουσδούκος, Μελίνα Βαμβακά, Τζένη Σκαρλάτου, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Κώστας Μπάρας, Χρήστος Τσίρτσης, Γιώργος Αρμένης.

  • Μέχρι την Κυριακή θα παίζεται στο «Σημείο» η παράσταση «Εξομολογήσεις», τα δύο μονόπρακτα του Χάρολντ Πίντερ «Σιωπή» (που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα) και «Τοπίο». Η παράσταση ανέβηκε σε μετάφραση Χριστίνας Μπάμπου - Παγκουρέλη, σκηνοθεσία και εικαστική επιμέλεια Νίκου Διαμαντή. Παίζουν: Ιωάννα Μακρή, Κίμων Ρηγόπουλος, Ιάκωβος Μυλωνάς. Στη συνέχεια θα ανέβει το έργο του Στέλιου Λύτρα «Η Ιουλιέτα των Μάκιντος» ένα έργο στηριγμένο σε μια νεωτερίστικη εκδοχή του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, μια εκδοχή κυβερνοχώρου.
  • Μέχρι την Κυριακή θα παίζεται και στο «Θέατρο του Νέου Κόσμου» το έργο του Λένου Χρηστίδη «Δύο Θεοί», σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, σκηνικά - κοστούμια Εύας Νάθενα, επιμέλεια κίνησης Αγγελικής Στελλάτου, μουσική επιμέλεια και σύνθεση Μαρτίν Κριθαρά. Παίζουν: Γεράσιμος Γεννατάς, Μανώλης Μαυροματάκης, Γιώργος Μακρής, Ντίνη Ρέντη, Αλέξανδρος Τσακίρης.
  • Τελειώνουν την Κυριακή και στο θέατρο «Χώρος» (Εκάτης 4Α και Πύθωνος, στην πλατεία Κυψέλης, τηλ. 8662.448, 8678.324) οι παραστάσεις του έργου «Τρόμος και αθλιότητα του Γ` Ράιχ» του Μπρεχτ από το «Σχολείον της νυκτός». Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Χρήστου Ευθυμίου. Τα σκηνικά - κοστούμια είναι της Κατερίνας Καμπανέλλη, η μουσική του Κουρτ Βάιλ, η χορογραφία της Ελενας Γεροδήμου. Οι ελληνικοί στίχοι του Alabama Song είναι του Γιάννη Αγγελοθανάση. Παίζουν: Μαριλένα Βακαλοπούλου, Γιώτα Γεωργοπούλου, Δήμητρα Παπακανέλλου, Στάθης Στρατηγάκης, Χριστίνα Χριστοδούλου. Στη συνέχεια θα ανέβει το έργο «Ο Φετιχιστής» του Μισέλ Τουρνιέ, σε σκηνοθεσία Ηλία Φραγκάκη, και το «Αηδόνι και το τριαντάφυλλο» του Οσκαρ Ουάιλντ, στην παιδική σκηνή, σε σκηνοθεσία Ελένης Παράβα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ