Τετάρτη 18 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ
Διαψεύδουν τις φημολογίες...

Για μια ακόμη φορά οι εκπρόσωποι του τραπεζικού κεφαλαίου σπεύδουν να διαβεβαιώσουν την κοινή γνώμη της χώρας, ότι το τραπεζικό σύστημα είναι υγιές...

Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας, Απ. Ταμβακάκη, με αφορμή τη χτεσινή του επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Καρ. Παπούλια. Ο τραπεζίτης υποστήριξε «ότι παρ' όλη την πρωτοφανή κρίση, το τραπεζικό σύστημα είναι σε καλή κατάσταση, τόσο από πλευράς κεφαλαιακής επάρκειας, όσο και από πλευράς ρευστότητας». Και αναφερόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρόσθεσε ότι «θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία». Δήλωση, η οποία έρχεται να απαντήσει στις φημολογίες των ημερών, περί εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη ή για επικείμενη αναδιάρθρωση του κρατικού χρέους, κάτι που, αν γίνει, θα πλήξει αποφασιστικά το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, το οποίο διακρατεί κρατικά ομόλογα ύψους 100 δισ. ευρώ.

Κατά τον Απ. Ταμβακάκη η λύση του ελληνικού προβλήματος περνάει μέσα από τους «φυσικούς συμμάχους» της Ελλάδας, που δεν είναι άλλοι από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Ο ίδιος στις δηλώσεις του ήταν αισιόδοξος ότι «η χώρα θα τα καταφέρει... σε κλίμα συνεννόησης, αλληλεγγύης, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους, που ξέρουμε ότι είναι και οι φυσικοί μας σύμμαχοι, ήταν και θα είναι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ