Κυριακή 22 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Συνεχίζουν οι διεκδικητές για το Παγκόσμιο

Πρώτη η Εθνική Παίδων στο Βαλκανικό Ομαδικό

Ο Κινέζος Γιου Γιαντζί ήταν ο επικεφαλής GM με 5,5 β. στο Ασιατικό Πρωτάθλημα που έγινε στη Μασάντ του Ιράν
Ο Κινέζος Γιου Γιαντζί ήταν ο επικεφαλής GM με 5,5 β. στο Ασιατικό Πρωτάθλημα που έγινε στη Μασάντ του Ιράν
Στον 4ο γύρο από τα ματς που διεξάγονται στην όμορφη ρωσική πόλη Καζάν, είχαμε απρόσμενες έως δραματικές εξελίξεις. Αφού οι Γκέλφαντ και Κάμσκι εξασφάλισαν την πρόκρισή τους, με το ίδιο σκορ 2,5-1,5 επί των Μαμεντιάροβ και Τοπάλοβ, τα άλλα δύο ζευγάρια Κράμνικ - Ρατζιάμποβ και Γκρίστσουκ - Αρονιάν ήλθαν ισόπαλα 2-2. Σύμφωνα με τον κανονισμό, συνεχίζουν με αγώνες Ράπιντ και σε περίπτωση νέας ισοπαλίας συνεχίζουν με αγώνες (5') μπλιτς.

Οι δραματικές εξελίξεις που προαναφέραμε αφορούν περισσότερο τη συνάντηση του πρώην Παγκόσμιου Πρωταθλητή, του Ρώσου Βλαντιμίρ Κράμνικ με τον Αζέρο Τιμούρ Ρατζιάμποβ. Μετά το 2-2, στους αγώνες Ράπιντ είχαμε νέα ισοπαλία 2-2 και στους αγώνες μπλιτς που ακολούθησαν προηγήθηκε ο Ρατζιάμποβ και βρέθηκε πολύ κοντά στην «πρόκριση έκπληξη». Στη 2η μπλιτς παρτίδα, σε ισόπαλη θέση, το ρολόι σταμάτησε... λόγω βλάβης, ενώ και οι δύο παίκτες διέθεταν μόλις 15'' ο καθένας. Οταν αποκαταστάθηκε η βλάβη και συνεχίστηκε η παρτίδα, ο Κράμνικ κατάφερε να ισοφαρίσει και στη συνέχεια να κερδίσει και τα άλλα δύο μπλιτς και την πρόκριση...! Στο άλλο ζευγάρι, ο Αρονιάν, που στην αρχή ήταν το φαβορί, μετά το 2-2 με τον Γκρίστσουκ, φτάνουν στο 1,5-1,5 στα Ράπιντ και χάνει την 4η παρτίδα, με αποτέλεσμα να προκριθεί ο Ρώσος GM. Στις 12 Μάη συνεχίστηκαν οι ημιτελικοί με τους Γκέλφαντ - Κάμσκι και Κράμνικ - Γκρίστσουκ. Οι αγώνες ολοκληρώνονται στις 27 Μάη και θα επανέλθουμε.

* Την πρώτη θέση κατέκτησε η Εθνική Ομάδα Παίδων στη Βαλκανιάδα Παίδων - Νεανίδων που έγινε στην πόλη Κραγκούγεβατς της Σερβίας. Η Εθνική μας με 4 νίκες και 2 ισοπαλίες πήρε 10β. σε 6 αγώνες κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο. Αγωνίστηκαν οι Ιωαννίδης, Σταθόπουλος, Καζάκος και Τσίρος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ