Τετάρτη 18 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ - ΠΛΕΪ ΟΦ
Καθοριστικό σημείο

Το ντέρμπι των «Δικεφάλων» στην Τούμπα συγκεντρώνει σήμερα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον

Icon

Το ντέρμπι των «Δικεφάλων» στην Τούμπα συγκεντρώνει σήμερα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον
Καθοριστική για τη συνέχεια αναμένεται να είναι η σημερινή 4η αγωνιστική των πλέι οφ στη Σούπερ Λίγκα, που αποτελεί και την έναρξη του β' γύρου του μίνι πρωταθλήματος, το οποίο μπαίνει στην τελική ευθεία. Από το πρόγραμμα ξεχωρίζει το ντέρμπι της Τούμπας, όπου θα κοντραριστούν η πρωτοπόρος ΑΕΚ και ο δεύτερος ΠΑΟΚ. Από το αποτέλεσμά του θα εξαρτηθούν πολλά όσον αφορά το σκηνικό που θα επικρατήσει στην κορυφή της βαθμολογίας. Σε περίπτωση μάλιστα που η Ενωση φύγει από τη Θεσσαλονίκη χωρίς απώλειες βαθμών, θα γίνει από σήμερα το ακλόνητο φαβορί για την πρώτη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ θέλει να καλύψει το χαμένο έδαφος από την ήττα στο ΟΑΚΑ και να ξαναβρεθεί αυτός στην κορυφή.

Σε δηλώσεις του ο Μανόλο Χιμένεθ, τεχνικός της Ενωσης, είπε: «Παίζουμε σε μια δυνατή έδρα, όμως αυτό δε μας φοβίζει αν παίξουμε όπως πρέπει. Εχουμε καλή ψυχολογία και νομίζω ότι μπορούμε να πάρουμε βαθμό ή βαθμούς στην Τούμπα».

Στην αντίπερα όχθη, ο κόουτς του ΠΑΟΚ επισήμανε: «Θα γίνει ένα ανοικτό ματς και νομίζω ότι όποιος πάρει το προβάδισμα θα έχει τον πρώτο λόγο. Εχουμε προετοιμαστεί και πάμε για τη νίκη, που θα μας κρατήσει ψηλά στη βαθμολογία».

Στο άλλο ματς, στο Ολυμπιακό Στάδιο, ο Παναθηναϊκός των πολλών προβλημάτων υποδέχεται τον Ολυμπιακό Βόλου, με τη νίκη να αποτελεί μονόδρομο για τους «πράσινους» εάν θέλουν να διατηρήσουν τις ελπίδες τους για την πρώτη θέση των πλέι οφ. Αλλωστε σε διαφορετική περίπτωση θα κινδυνεύει για τον Παναθηναϊκό ακόμα και η συμμετοχή σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο τεχνικός των «πρασίνων» Ζεσουάλδο Φερέιρα είπε: «Σε αυτά τα ματς μέχρι το τέλος της διαδικασίας θα κριθούμε όλοι. Ελπίζω να συνέλθουμε και να βρούμε τη δύναμη να φτάσουμε όσο γίνεται ψηλότερα».

Από την άλλη, η ομάδα - έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός Βόλου, θέλει να πραγματοποιήσει ακόμα ένα βήμα για το στόχο του, που είναι η έξοδος στο Γιουρόπα Λιγκ. Ο προπονητής της ομάδας της Μαγνησίας, Μάκης Κατσαβάκης, υποστήριξε: «Πάμε χωρίς άγχος στο ΟΑΚΑ και νομίζω ότι έχουμε τα φόντα να πάρουμε κάτι θετικό».

Το σημερινό πρόγραμμα: ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (17.15, ΝΟΒΑΣΠΟΡΤ 2), ΠΑΟ - Ολυμπιακός Βόλου (19.30, ΝΟΒΑΣΑΠΟΡΤ 1). Η βαθμολογία: ΑΕΚ 7, ΠΑΟΚ 6, ΠΑΟ 5, Ολυμπιακός Βόλου 3.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ