Πέμπτη 26 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Τίποτα πέρα και πάνω από τη ζωή!

Πρεμιέρα για το αναμενόμενο «Δένδρο της Ζωής», την 5ημεγάλου μήκους ταινία του Αμερικανού σκηνοθέτη Τέρενς Μάλικ που μόλις πριν λίγες μέρες βραβεύτηκε με τον Χρυσό Φοίνικα στο φεστιβάλ των Καννών. Πανέμορφη και εντυπωσιακά ευαίσθητη αλλά και εντυπωσιακά λιποβαρής όπως αποδεικνύει η διαδικασία μέτρησης του «καθαρού» της βάρους. Κατά τ' άλλα η εβδομάδα δεν υπολείπεται σε πληρότητα καλών και σημαντικών ταινιών, σταθμών, στην ιστορία του κινηματογράφου που όσοι - ιδιαίτερα οι νεότεροι - δεν έχουν δει στη μεγάλη οθόνη, θα έπρεπε να δουν. Ακόμα, στον κινηματογράφο «ΤΡΙΑΝΟΝ - NEWSTAR art cinema» διοργανώνεται από τις 26 Μαΐου έως και την 1η Ιουνίου αφιέρωμα στον Θανάση Βέγγο. 7 δημοφιλείς κωμωδίες που σκηνοθέτησε κι έκανε την παραγωγή ο ίδιος ο Βέγγος. Καθημερινά θα προβάλλεται μία ταινία με εισιτήριο 5 ευρώ. Επιπλέον στις 27, 28 και 29 Μαΐου, οι θεατές, με το ίδιο εισιτήριο θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν στις 17.00, το ντοκιμαντέρ του Γιάννη Σολδάτου: «Θανάσης Βέγγος, Ενας άνθρωπος παντός καιρού» από το 2004. (Για λεπτομέρειες επικοινωνήστε με τον κινηματογράφο «ΤΡΙΑΝΟΝ»).

Στην Ταινιοθήκη παρουσιάζεται από τις 26 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου, επταήμερο σπονδυλωτό αφιέρωμα στον Νίκο Νικολαΐδη το οποίο θα περιλαμβάνει ταινίες, ζωγραφική, βιβλία, live και DVD box set. (Για λεπτομέρειες επικοινωνήστε με την Ταινιοθήκη).

168 ταινίες σε 8 εβδομάδες, 3 ταινίες την ημέρα με 1 εισιτήριο, από 19 Μαΐου έως τις 13 Ιουλίου, στον κινηματογράφο «ΑΣΤΥ». (Για λεπτομέρειες επικοινωνήστε με τον κινηματογράφο «ΑΣΤΥ»).

Βγαίνει τέλος στις αίθουσες από σήμερα και το αμερικάνικο δραματικό θρίλερ του 2010 «Το Πείραμα», ριμέικ του γερμανικού «DasExperiment», σε σκηνοθεσία Πολ Σόιρινγκ με τον Αντριεν Μπρόντι στον πρωταγωνιστικό ρόλο...


ΚΡΙΤΙΚΗ:
Τζία ΓΙΟΒΑΝΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ