Πέμπτη 26 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ, ΤΥΠΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ
Στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 2 Ιούνη

Από παλιότερη κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, με θέμα τη διεκδίκηση υπογραφής ικανοποιητικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας
Από παλιότερη κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, με θέμα τη διεκδίκηση υπογραφής ικανοποιητικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας
Γερά στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 2 Ιούνη και την υπογραφή ικανοποιητικών κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) έχουν ριχτεί οι ταξικές Ομοσπονδίες Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και Τύπου - Χάρτου. Με περιοδείες, εξορμήσεις και συσκέψεις μέσα στους τόπους δουλειάς οι ταξικές δυνάμεις απευθύνουν πλατύ κάλεσμα στους εργάτες των κλάδων να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στην απεργία. Να στείλουν, με αυτόν τον τρόπο, μήνυμα στην εργοδοσία πως δε θα λυγίσουν στις πιέσεις της εργοδοσίας, δε θα επιτρέψουν τη διάλυση της ζωής τους και των οικογενειών τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, τις προηγούμενες μέρες, η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών προχώρησε σε σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων στους Νομούς Λάρισας και Φθιώτιδας. Εκεί αποφασίστηκε η μαζική συμμετοχή στην απεργία, καθώς επίσης δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη μάχη της περιφρούρησης. Στο μεταξύ έχουν αποφασιστεί και πραγματοποιούνται μια σειρά από περιοδείες σε τόπους δουλειάς και εργοστάσια στην Αττική.

Αντίστοιχα, η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου πραγματοποίησε περιοδεία στα εργοστάσια του κλάδου στη Θεσσαλονίκη. Πραγματοποιήθηκε συνέλευση στην Εκτυπωτική Βορείου Ελλάδας με τη συμμετοχή του Σωματείου Τύπου - Χάρτου και Γραφικών Τεχνών Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ έγινε και σύσκεψη με τη συμμετοχή των σωματείων και σωματειακών επιτροπών από τα εργοστάσια ACS, MONTI, ΠΡΟΒΟΛΗ και ΜΕΛ ΑΕ. Επιπλέον, προχτές, έγινε ευρεία σύσκεψη των σωματείων στον Τύπο - Χαρτί από τη Λάρισα, το Βόλο και τη Φθιώτιδα.

Αλληλεγγύη από την Ομοσπονδία Οικοδόμων

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Οικοδόμων «εκφράζει τη συναδελφική και έμπρακτη αλληλεγγύη της» στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 2 Ιούνη. «Αυτός ο αγώνας είναι αγώνας όλων των εργαζομένων. Δεν έχει στενά το χαρακτήρα υπογραφής της κλαδικής Σύμβασης, αλλά κοντράρει και σε μια σχεδιασμένη επίθεση ΕΕ, ΔΝΤ, ΣΕΒ, κυβέρνησης που στοχεύει στην κατάργηση των ΣΣΕ και την αντικατάστασή τους με προσωπικές συμβάσεις. Συγκρούεται με την προσπάθεια κατάργησης της όποιας νομικής ή συμβατικής προστασίας των εργαζομένων, για να έχουν λυμένα τα χέρια τους να κάνουν φθηνότερους τους εργάτες, για να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη τους».

Και τονίζει: «Καλούμε τους οικοδόμους, τα σωματεία, τις δυνάμεις της Ομοσπονδίας να εκφράσουν πολύπλευρα την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους, με ψηφίσματα και βοήθεια στην περιφρούρηση του αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ