Πέμπτη 26 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Συμβολική κατάληψη στα γραφεία του ΟΛΠ

Με τάχιστους ρυθμούς προχωρά η κυβέρνηση το σχεδιασμό για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ ΑΕ, μέσω του Χρηματιστηρίου, και των υπόλοιπων λιμανιών της Αττικής (Ελευσίνας, Ραφήνας, Λαυρίου), τα οποία εντάσσει στον ΟΛΠ.

Χτες κατατέθηκε από το υπουργείο στη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης νομοσχέδιο με τίτλο: «Θαλάσσιος και Αλιευτικός Τουρισμός και λοιπές διατάξεις» στο οποίο σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου «ενσωματώνονται και οι διατάξεις για το "Αττικό Λιμενικό Σύστημα" με την ενοποίηση των Λιμανιών της Ραφήνας, της Ελευσίνας και του Λαυρίου υπό τον ΟΛΠ ΑΕ».

Στο μεταξύ, από προχτές το βράδυ λιμενεργάτες ξεκίνησαν συμβολική κατάληψη στα κεντρικά γραφεία της διοίκησης του ΟΛΠ. Τη σχετική απόφαση πήρε η πλειοψηφία του ΔΣ του σωματείου τους, αφού πρώτα οι δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΠ) είχαν απορρίψει την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ να ληφθεί απόφαση για απεργία στις 2 Ιούνη. Οσο για το... διεκδικητικό πλαίσιο της πλειοψηφίας, ήταν, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της, ο υπουργός Γ. Διαμαντίδης να...«αποσαφηνίσει τις κυβερνητικές προθέσεις και να δεσμευτεί για το μέλλον των λιμανιών και των εργαζομένων σε αυτά».

Προχτές το απόγευμα η πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας των Υπαλλήλων λιμανιών, η οποία επίσης απέρριψε την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για την 24ωρη απεργία, είχε συνάντηση με τον Γ. Διαμαντίδη, ο οποίος τους ανέφερε ότι διαπραγματεύεται με την κυβέρνηση το 51% του ΟΛΠ να παραμείνει στο Δημόσιο.

Οι αγωνιστικές παρατάξεις της ΔΕ Υπαλλήλων ΟΛΠ και ΔΕ Λιμενεργατών σε ανακοίνωσή τους καλούν τους εργαζόμενους να γυρίσουν τις πλάτες και να απεμπλακούν από την πολιτική των κομμάτων της πλουτοκρατίας και των δορυφόρων τους, από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Να συστρατευθούν με το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ