Παρασκευή 27 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΕΚΑ - ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ
Σε 12 μήνες ο γύρος παραχωρήσεων

Μέσα σε 12 μήνες θα είναι δυνατή η προκήρυξη νέου γύρου παραχωρήσεων για έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων, εκτιμά το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), αναμένοντας τα αποτελέσματα των νέων σεισμολογικών ερευνών σε συνδυασμό με τα στοιχεία από τις παλαιότερες.

Ταυτόχρονα, το ΥΠΕΚΑ προχώρησε στη συγκρότηση επιτροπής, η οποία θα αναλάβει ρόλο στη διαδικασία χορήγησης αδειών αναζήτησης υδρογονανθράκων, με γεωφυσικές και γεωλογικές έρευνες μη αποκλειστικής χρήσης.

Πρόεδρος της επιτροπής ανέλαβε η καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Σ. Σταματάκη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, έργο της επιτροπής θα είναι η «υποστήριξη της αρμόδιας Υπηρεσίας (Δ/νση Πετρελαϊκής Πολιτικής) στη διαδικασία χορήγησης αδειών», η αξιολόγηση των προτάσεων που θα υποβληθούν από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες με σχετική εισήγηση προς τον υφυπουργό και η κατάρτιση των όρων και υποχρεώσεων του αδειούχου και η παρακολούθηση της εκτέλεσης αυτών.

Η διαδικασία ξεκινά από την ευρύτερη περιοχή του Ιονίου Πελάγους και της Δυτικής Ελλάδος και αφορά «στην απόκτηση δεδομένων από διεθνείς γεωφυσικές εταιρείες που αναλαμβάνουν το κόστος των ερευνών, καθώς και την προώθηση και πώληση των δεδομένων αυτών στις διεθνείς πετρελαϊκές εταιρείες, οι οποίες σχεδιάζουν να επενδύσουν για έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ