Τετάρτη 1 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Επεισόδια σε συγκέντρωση του Ερντογάν

ΑΓΚΥΡΑ.--

Νέα αιματηρά επεισόδια σημειώθηκαν χτες στην πόλη Χοπά της Τουρκίας, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), στην οποία ομιλητής ήταν ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οπως αναφέρεται στις ιστοσελίδες των τουρκικών ΜΜΕ, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο σημείο της προεκλογικής συγκέντρωσης του ΑΚΡ, πέταξαν πέτρες εναντίον της αυτοκινητοπομπής του Τούρκου πρωθυπουργού και βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους αστυνομικούς που πυροβολούσαν στον αέρα για εκφοβισμό και έκαναν χρήση χημικών και αντλιών νερού. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ένας δάσκαλος που βρισκόταν εκεί έπαθε καρδιακή προσβολή και κατέληξε, ενώ ένας αστυνομικός έπεσε από σκεπή που είχε σκαρφαλώσει με αποτέλεσμα να τραυματισθεί σοβαρά.

Το ΑΚΡ αναμένεται να εκμεταλλευθεί και αυτό το συμβάν, όπως την επίθεση ενόπλων εναντίον αυτοκινητοπομπής με μέλη του κυβερνώντος κόμματος, τις προηγούμενες μέρες, με στόχο την προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων ψηφοφόρων, παρουσιάζοντας την κυβέρνηση Ερντογάν ως το «θεματοφύλακα της δημοκρατίας, της σταθερότητας και της οικονομικής ανάπτυξης».

Χτες δημοσιοποιήθηκε για πρώτη φορά δημοσκόπηση στην οποία το ΑΚΡ εμφανίζεται να κερδίζει με 39% τις εκλογές στις 12 Ιούνη και όχι 45%-50% που λάμβανε μέχρι πρότινος στις σφυγμομετρήσεις. Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) φαίνεται να είναι δεύτερο με 24%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ