Τρίτη 23 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΑΦΕΙΟΣ ΛΕΣΒΟΥ
Αμεση επισκευή της λιμνοδεξαμενής

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή 

Την άμεση επισκευή της λιμνοδεξαμενής στο χωριό Βαφειός Λέσβου, που πρόσφατα υπέστη σοβαρές ζημιές, ζητούν με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ ΣταύροςΣκοπελίτης και ΑγγελοςΤζέκης, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν οι αγρότες των δήμων που υδρεύονται απ' αυτήν πρόβλημα λειψυδρίας.

Οπως επισημαίνουν οι βουλευτές του Κόμματος στην Ερώτησή τους: «Πριν από λίγο καιρό, έπαθε σοβαρές ζημιές η λιμνοδεξαμενή στο χωριό Βαφειός Λέσβου, που υδροδοτεί τους Δήμους Μήθυμνας και Πέτρας. Η εν λόγω δεξαμενή είχε κατασκευαστεί μόλις πριν από πέντε χρόνια και, σύμφωνα με τις γνώμες ειδικών, οι ζημιές της οφείλονται σε κακούς υπολογισμούς και ελλιπή τεχνογνωσία κατά την κατασκευή της». Αν οι εκτεταμένες ζημιές δεν επισκευαστούν, όπως εξηγούν οι βουλευτές του ΚΚΕ, «οι αγρότες των δήμων που αρδεύουν απ' αυτήν τα χωράφια τους και την παραγωγή ζωοτροφών και κηπευτικών ειδών, απειλούνται με σχεδόν ολική οικονομική καταστροφή. Και αυτό, γιατί το νερό της λιμνοδεξαμενής δε θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί την προσεχή άνοιξη και το καλοκαίρι, όταν θα το χρειάζονται».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Γεωργίας τι μέτρα θα πάρει για την άμεση επισκευή της λιμνοδεξαμενής του Βαφειού, έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσουν οι αγρότες των δήμων που υδρεύονται απ' αυτήν πρόβλημα λειψυδρίας κατά την προσεχή άνοιξη και το καλοκαίρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ