Τρίτη 23 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ» ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ
Κλιμακώνεται η ΝΑΤΟφρονη διείσδυση

  Η Ελλάδα είναι σε θέση να επηρεάσει  γεωοικονομικά και γεωστρατηγικά την περιοχή των Βαλκανίων, καυχιέται  ο  υφυπουργός   Εθνικής Οικονομίας

 

Κλιμακώνει την επέμβασή της στα Βαλκάνια η ελληνική κυβέρνηση, η οποία - ως ενεργούμενο των δολοφόνων του ΝΑΤΟ - σπεύδει να εμπλακεί τώρα ακόμα πιο ενεργά στους ευρύτερους σχεδιασμούς, για την οικονομική άλωση, την υποταγή και την εδραίωση της παρουσίας των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στη Βαλκανική. Ο όλος σχεδιασμός οικονομικής υποταγής των λαών της περιοχής, φέρει τον ψευδεπίγραφο τίτλο της... ανασυγκρότησης των Βαλκανίων. Για το σκοπό αυτό η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα διαθέσει την πενταετία 2001 - 2005 το ποσό των 180 δισ. δραχμών. Πρόκειται για πολιτική επιλογή, η οποία, εκτός των άλλων, στόχο έχει τη στήριξη των εγκάθετων αχυράνθρωπων που κυβερνούν σήμερα τις βαλκανικές χώρες καθ' υπόδειξη των ΝΑΤΟικών υπανθρώπων. Νέες πτυχές της απροκάλυπτης επέμβασης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες εξελίξεις στη Γιουγκοσλαβία, που οδήγησαν στην απομάκρυνση του Σλ. Μιλόσεβιτς και στην τοποθέτηση σε κυβερνητικά πόστα φιλοΝΑΤΟικών πολιτικών παραγόντων, προκύπτουν και από τις χτεσινές δηλώσεις του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας Γ. Ζαφειρόπουλου. Ο υφυπουργός στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με θέμα την παρουσίαση του σχεδίου νόμου που αναφέρεται στη «Ρύθμιση θεμάτων διεθνών οικονομικών σχέσεων και οργάνωση και λειτουργία γραφείων εμπορικών και οικονομικών υποθέσεων» είπε ότι «δώσαμε 15 εκατ. δολάρια για την ενίσχυση του προϋπολογισμού της Γιουγκοσλαβίας στην κρίσιμη φάση της αλλαγής»!

Σχέδιο οικονομικής υποδούλωσης

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρονται στο «Ελληνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων 2001 - 2005», η ελληνική «βοήθεια» προς τις χώρες της βαλκανικής θα ανέλθει την πενταετία στα 180 δισ. δραχμές, ενώ πάνω από το 50% θα διατεθεί στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας ( 70 δισ. δραχμές) και στην περιοχή του Μαυροβουνίου ( 25 δισ. δραχμές). Από τα υπόλοιπα κράτη, 17 δισ. δραχμές προβλέπεται να διατεθούν στην Αλβανία, 18,5 δισ. δραχμές στη Βουλγαρία, 25 δισ. δραχμές στη δημοκρατία της Μακεδονίας και 24 δισ. δραχμές στη Ρουμανία. Ο κυβερνητικός παράγοντας δεν άφησε καμιά αμφιβολία για το ρόλο της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή. Ετσι δήλωσε ότι «από την έως τώρα εμπειρία μας αποδείχτηκε ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να επηρεάσει γεωοικονομικά και γεωστρατηγικά τη γύρω περιοχή». Ιδού η Ελλάδα σε ρόλο μικροϊμπεριαλιστή με τις επωμίδες ΝΑΤΟικού δεκανέα.

Οσο για την περιβόητη οικονομική «βοήθεια» της Ελλάδας και των άλλων δυτικών χωρών, που ίσως ανακοινώσουν τα προγράμματά τους το επόμενο διάστημα, αυτή σε καμία περίπτωση δεν αφορά τους λαούς της Βαλκανικής. Παραχωρείται με δυσβάστακτους πολιτικούς και οικονομικούς όρους υποταγής, και οι μεγάλοι ωφελημένοι θα είναι η αστική τάξη της χώρας μας, η οποία συμμετέχει ήδη στο, βαμμένο με ανείπωτο πόνο και αίμα αθώων, πλιάτσικο των Βαλκανίων, και οι νεόδμητες αστικές τάξεις των χωρών αυτών, με τις οποίες κλείνονται οι διάφορες οικονομικές συμφωνίες!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ