Τρίτη 23 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Θέατρο
Εντατικές δοκιμές
Γουάλας Σον, έργο του οποίου παρουσιάζει το θέατρο «Εξαρχείων»
Γουάλας Σον, έργο του οποίου παρουσιάζει το θέατρο «Εξαρχείων»
  • Το καινούριο έργο του Αμερικανού συγγραφέα Γουάλας Σον «Το πένθος του αρουραίου» ανεβαίνει στις 28 του Φλεβάρη από το «Θέατρο Εξαρχείων», σε σκηνοθεσία Τάκη Βουτέρη, μετάφραση Αννίτας Δεκαβάλλα, σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Βαφιά και μουσική Πλάτωνα Ανδριτσάκη. «Το πένθος του αρουραίου -όπως σημειώνει ο Τάκης Βουτέρης- θεωρείται το πιο ολοκληρωμένο έργο του. Είναι ένα παράξενο και ανατρεπτικό έργο, ένα συναρπαστικό μείγμα πραγματικότητας και φαντασίας που οδηγεί σε ένα φινάλε - έκπληξη. Συνδυάζει δεξιοτεχνικά το προσωπικό και το πολιτικό, το ατομικό και το δημόσιο, με τρόπο που παρασύρει το θεατή σε συμμετοχή και ταύτιση.
  • Μέχρι τις 18 του Φλεβάρη θα παίζεται στο «Ανοιχτό Θέατρο» το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Βίβα Ασπασία». Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαηλίδη, σκηνικά - κοστούμια Κατερίνας Καμπανέλλη και μουσική Αντώνη Μιχαηλίδη. Παίζουν: Ντίνα Μιχαηλίδη, Ελενα Κρίτα, Ιωάννα Σταβάρα, Ηλίας Στρατάκος, Μαρία Ζαφειράκη, Δημήτρης Γιαννόπουλος, Δημήτρης Δεγαΐτης, Χρύσανθος Καγιάς, Χάρης Εμμανουήλ, Θόδωρος Μπογιατζής, Στάθης Βούτος, Δημήτρης Αγοράς. Ενώ αμέσως μετά θα ανέβει το έργο τελευταίο έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Τελευταία πράξη».
  • Μια παράσταση που συνδέεται στενά με τις ρίζες και τη λαϊκή παράδοση της χώρας μας παρουσιάζεται από το ΚΘΒΕ, στη Σκηνή «Σωκράτης Καραντινός» της Μονής Λαζαριστών. Πρόκειται για τη νουβέλα «Ο Γάμος» της Βάσας Σολωμού - Ξανθάκη, που ανεβαίνει σε θεατρική διασκευή - σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου και σκηνικά - κοστούμια Ιωάννας Παπαντωνίου. Τους ρόλους ερμηνεύουν: Καίτη Χρονοπούλου, Μαρία Ιωαννίδου, Δημήτρης Καρέλλης, Βασίλης Σπυρόπουλος, Κατερίνα Σαγιά, Ελένη Καλιγά κ.ά.
  • Ενα πρωτότυπο και σύνθετο μουσικοθεατρικό θέαμα, παρουσιάζει το Γαλλικό ΙνστιτούτοΘεσσαλονίκης σε συνεργασία με το ΚΘΒΕ, από τις 16 μέχρι τις 18 Φλεβάρη στη Σκηνή «Σωκράτης Καραντινός». Πρόκειται για την παράσταση «Curumi», βασισμένη σε μια ιδέα της Γαλλίδας σκηνοθέτριας Κριστιάν Βερισέλ και τη σύμπραξη της ομάδας «Compagnie Image Aigue». Το θέαμα που προτείνει η Βερισέλ δεν ακουμπά σ' ένα προκαθορισμένο κείμενο, αλλά λειτουργεί κυρίως με τη βοήθεια της μουσικής και της εικόνας. Μαζί με τους ενήλικες ηθοποιούς εμφανίζονται στη σκηνή παιδιά και έφηβοι διαφόρων εθνικοτήτων που ζουν στη Γαλλία ή στο εξωτερικό και μιλούν κατά τη διάρκεια της παράστασης τη μητρική τους γλώσσα.
  • Το «Πανί του ονείρου» του Αγάπιου Αγαπίου σε συνεργασία με το θέατρο «Οδός» της Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν για μικρούς και μεγάλους το θέατρο Σκιών «Ο Καραγκιόζης και το Ευρώ». Στο μεταξύ στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου «Οδός» παρουσιάζεται το έργο του Χρήστου Παπαστεργίου «Και.. πάλι απ' την αρχή». Η πρεμιέρα έχει οριστεί για τις 2 Φλεβάρη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ