Παρασκευή 3 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κάλεσμα στα νέα μέλη των Συλλόγων και των Ομάδων

Συνάντηση με τα νέα μέλη των συλλόγων και των ομάδων, καθώς και τις νεοεκλεγμένες στα διοικητικά τους συμβούλια, διοργανώνει η ΟΓΕ τη Δευτέρα 6 Ιουνίου και ώρα 18.30, στην αίθουσα του σωματείου Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).

Με την πρωτοβουλία αυτή, η ΟΓΕ ανταποκρίνεται στην ανάγκη να γνωρίσουν τα νέα μέλη της καλύτερα τις καταβολές και την ιστορία της, να συζητήσουν σχετικά με το χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος, σχετικά με την πάλη της ΟΓΕ από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα για την ισοτιμία των γυναικών της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Ανταποκρίνεται προπαντός στην ανάγκη να βοηθήσει τα νέα της μέλη, τις νεοσύστατες ομάδες και συλλόγους να σχεδιάσουν τη δράση τους από δω και πέρα.

Οι σύλλογοι και οι ομάδες της ΟΓΕ βρίσκονται ενισχυμένοι με νέες δυνάμεις καθώς το τελευταίο διάστημα πολλές γυναίκες ήρθαν σε επαφή μαζί τους, προσέγγισαν τη δράση τους και αποφάσισαν να συμβάλουν σε αυτή. Αρκετές είναι επίσης οι γυναίκες που αναδείχθηκαν για πρώτη φορά στα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων και στις επιτροπές των ομάδων.

Από τη συνάντηση αυτή δεν μπορεί να λείψει η συζήτηση σχετικά με το μετωπικό σχήμα που συγκρότησαν από κοινού το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ, σχετικά με την ευθύνη που έχει αναλάβει η ΟΓΕ, ως μέρος του μετώπου αυτού: να απευθυνθεί πλατιά στις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας, να τις συσπειρώσει, να τις καλέσει να πάρουν θέση στην οργανωμένη πάλη του εργατικού και ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος και να δώσουν απάντηση στον πόλεμο που τους έχει κηρύξει το κεφάλαιο, ανοίγοντας το δρόμο για να έρθει στο προσκήνιο ο λαός που ενώ παράγει τον πλούτο, σήμερα στερείται τα πάντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ