Τρίτη 23 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Βομβιστική επίθεση με δύο νεκρούς

Για ξεκαθάρισμα λογαριασμών στον υπόκοσμο κάνουν λόγο οι αρχές

ΣΟΦΙΑ.- Δύο νέοι σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα στο Μπουργκάς, 400 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας της Βουλγαρίας, όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός μπροστά από νυχτερινό κέντρο, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Σύμφωνα με το «ΒTA», το υπουργείο Εσωτερικών έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα και τα αρχικά των επωνύμων των θυμάτων, που αναγνωρίστηκαν ως Ντίμο Κ. και Ντόμπριν Κ. Η έκρηξη, που ήταν ισχυρή, προκάλεσε αρκετούς άλλους ελαφρούς τραυματισμούς και υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πολλοί από τους τραυματίες είχαν ποινικό μητρώο. Στόχος της επίθεσης φέρεται να ήταν ο 24χρονος Πλάμεν Ντίσκοφ, ενεργός «παίκτης» στο εμπόριο πετρελαίου σε ολόκληρη τη Βουλγαρία, για τον οποίο εργάζονταν τα δύο θύματα.

Το «Αssociated Press», επικαλούμενο ανακοίνωση της αστυνομίας, αναφέρει ότι η βομβιστική επίθεση αποτελεί «ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ ομάδων που είναι αναμεμειγμένες σε ύποπτες επιχειρηματικές συναλλαγές», παραπέμποντας, εμμέσως πλην σαφώς, στη μαφία που λυμαίνεται (και) το εμπόριο καυσίμων, το νόμιμο όπως και το λαθρεμπόριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ