Τρίτη 23 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΓΔΜ
Ενας αστυνομικός νεκρός από χειροβομβίδα

Για επίθεση «Αλβανών τρομοκρατών» κάνει λόγο η υπουργός Εσωτερικών στα Σκόπια 

ΣΚΟΠΙΑ.-

Ενας αστυνομικός νεκρός και άλλοι τέσσερις τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, είναι ο απολογισμός της χτεσινής επίθεσης με εκτοξευτές χειροβομβίδων και αυτόματα όπλα εναντίον αστυνομικού τμήματος στο χωριό Τέρτσε, κοντά στο Τέτοβο, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η υπουργός Εσωτερικών Ντόστα Ντίμοφσκα χαρακτήρισε το αιματηρό επεισόδιο «τρομοκρατική επίθεση», μεταδίδει το « Associated Press», ενώ η ιδία είπε πως το χωριό Τέρτσε αποτελεί «οχυρό τρομοκρατών». Ο Στέφο Πεντάροφσκι, εκπρόσωπος της αστυνομίας, δήλωσε ότι διεξάγονται έρευνες για την επίθεση, που είναι πρώτη εφέτος, μετά την περυσινή σειρά βομβιστικών επιθέσεων σε αυτήν την περιοχή, όπου πλειοψηφεί η εθνική ομάδα των Αλβανών.

Η Ντίμοφσκα δήλωσε ότι η αστυνομία απέκλεισε το χωριό και κάνει έρευνες «από πόρτα σε πόρτα» για να βγάλει έξω και να «συλλάβει τους τρομοκράτες».

Η επίθεση θεωρείται βέβαιο πως θα αναθερμάνει όχι μόνο τις εθνικιστικές εντάσεις στην πΓΔΜ, αλλά και αυτές στο εσωτερικό της κυβέρνησης, που έχει πέντε Αλβανούς υπουργούς. Προσπαθώντας να «προλάβει» μια τέτοια εξέλιξη, ο Αρμπέν Τζαφέρι δήλωσε χτες πως «πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτή ήταν μια επίθεση ενορχηστρωμένη από εκείνους που θέλουν η κυβέρνηση να καταρρεύσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ