Τρίτη 23 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πρωταθλητής κατά το... ήμισυ

Δυο γκολ πέτυχε ο Γιαννακόπουλος σε βάρος του Αρη

Sportidea

Δυο γκολ πέτυχε ο Γιαννακόπουλος σε βάρος του Αρη
Μισό πρωτάθλημα... πήρε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ο Ολυμπιακός, καθώς μετά τη νίκη του κόντρα στον Αρη με 4-1 για την 15η αγωνιστική, ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στον Α' γύρο του πρωταθλήματος με τον άτυπο τίτλο του «πρωταθλητή χειμώνα». Οι «ερυθρόλευκοι» παράλληλα είχαν ακόμα μια διάκριση κι αυτή τη φορά σε φόντο... ευρωπαϊκό. Μετά τα τέρματα που σημείωσαν οι Γιαννακόπουλος, Οφορίκουε και Αλεξανδρής (για τον Αρη σκόραρε ο Κυζερίδης), η ομάδα του Τάκη Λεμονή έφτασε τα 49 γκολ σε 15 αγώνες, επίδοση που καθιστά την επίθεση των «ερυθρολεύκων» ως την καλύτερη στην Ευρώπη.

Με τον Νιγηριανό Ολισαντέμπε να παρακολουθεί από τις κερκίδες τη νέα του ομάδα (σ.σ. μόνο οι υπογραφές μένουν ώστε να ολοκληρωθεί και τυπικά η συνεργασία), ο Παναθηναϊκός πήρε πολύτιμη νίκη με 1-0 κόντρα στην Καλαμάτα, χωρίς να εντυπωσιάσει. Ο αγώνας όπως εξελίχθηκε δεν ευχαρίστησε ως προς το θέαμα τους αρκετούς φιλάθλους που βρέθηκαν στη «Λεωφόρο», καθώς τα προβλήματα ανάπτυξης και των δύο ομάδων, αλλά και οι άστοχες και λιγοστές επιθετικές ενέργειες δεν άφηναν περιθώριο για τη δημιουργία αξιόλογου παιχνιδιού. Ωστόσο, οι «πράσινοι» εκτός από την αποκομιδή των βαθμών έχουν ακόμα ένα λόγο να χαίρονται, αφού ο νεοαποκτηθείς 18χρονος Μπόατεγκ σκόραρε σε ακόμα έναν αγώνα.

Ντέρμπι με τα όλα του... ήταν η κόντρα του Ιωνικού και του Ηρακλή. Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν γκολ, βαθμούς, θέαμα και ικανοποίησαν με την εμφάνισή τους σε όσους τις παρακολούθησαν. Το τελικό 2-2 διαμορφώθηκε ύστερα από τα γκολ που πέτυχαν για τους γηπεδούχους οι Ξανθόπουλος και Ντελγκάδο και για τους φιλοξενούμενους Θεσσαλονικείς οι Αλεξόπουλος και Ξενίδης.

Ανετα πέρασε το εμπόδιο της Ξάνθης η ΑΕΚ, καθώς η απόσπαση των 3 βαθμών ήταν... ζήτημα χρόνου, αφού από το 4ο κιόλας λεπτό η «Ενωση» προηγήθηκε με τον Μαλαδένη και από κει και πέρα κατάφερε να κρατήσει την τύχη του παιχνιδιού στα χέρια της. Το δεύτερο γκολ της ομάδας του Γιάννη Παθιακάκη πέτυχε ο Τσάρτας. Παρ' όλα αυτά, το κλίμα που επικρατεί στους κόλπους της ΑΕΚ δεν είναι και το καλύτερο δυνατό, αφού τα προβλήματα και οι αγχωτικές καταστάσεις που δημιουργήθηκαν μετά τις εξελίξεις στο «Νίκος Γκούμας» στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, εξακολουθούν να ταλανίζουν παίχτες και προπονητή.

Χτες, στην ολοκλήρωση της 15ης αγωνιστικής, ο ΟΦΗ αναδείχτηκε ισόπαλος με τον Πανιώνιο με 1-1 σε έναν αγώνα που εκτός από τους σκόρερ την παράσταση έκλεψαν οι χαμένες ευκαιρίες αλλά και οι αποβολές. Το τέρμα των γηπεδούχων σημείωσε ο Αδάμος, ενώ για τους Νεοσμυρνιώτες σκόραρε ο Αμπελάς.

Τα άλλα αποτελέσματα είναι: Παναχαϊκή - ΠΑΟΚ 1-2, Εθνικός Αστέρας - Αθηναϊκός 2-2, Πανηλειακός - ΠΑΣ Γιάννενα 1-0.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ