Τρίτη 23 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«Σολομώντεια» λύση

Τελικά όλοι έμειναν ευχαριστημένοι από τη «Σολομώντεια» ετυμηγορία της αρμόδιας επιτροπής, εκτός φυσικά από το ποδόσφαιρο και το φίλαθλο πνεύμα, αναφορικά με τα έκτροπα στο παιχνίδι κυπέλλου ΑΕΚ - Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι», γιατί η αναμέτρηση κατοχυρώθηκε υπέρ τους με 2-0 και αποκτούν σημαντικό προβάδισμα για τον αυριανό επαναληπτικό. Οι «κιτρινόμαυροι» επειδή τη γλίτωσαν πολύ φτηνά και έγινε αποδεκτό το βασικότερο αίτημά τους. Οι κρίνοντες αποφάνθηκαν ότι η γηπεδούχος ΠΑΕ δεν είχε υπαιτιότητα για τη διακοπή, άρα δεν της αφαίρεσαν τρεις βαθμούς από το πρωτάθλημα.

Κατά τη διαδικασία της συζήτησης υπήρξε φάρσα για βόμβα, αλλά και ανάλογου... κύρους (για τον κοινό νου και την πραγματικότητα) υπερασπιστική γραμμή από την ΑΕΚ. Η διακοπή αποδόθηκε σ' εσφαλμένη κρίση και ενέργειες του διαιτητή. Οι δικηγόροι της «Ενωσης» ισχυρίστηκαν ότι είναι λάθος η άποψή του ότι ο γιατρός διέγνωσε πως τρεις παίκτες της ομάδας ήταν τραυματίες (Πέτκοφ, Δέλλας, Καραγιάννης) και έτσι η ομάδα είχε μείνει με έξι (συν τις δύο αποβολές των Ζήκου, Νικολαΐδη) με αποτέλεσμα να διακόψει τον αγώνα. Μέμφθηκαν το διαιτητή που δεν τήρησε ούτε και εφάρμοσε τον κανονισμό, γιατί έπρεπε να διατάξει τη μεταφορά των τραυματισμένων παικτών της ΑΕΚ εκτός γηπέδου. Υστερα από τη μεταφορά τους έπρεπε να ξεκινήσει και πάλι το παιχνίδι και αν τυχόν έβλεπε ότι δεν μπορούσαν να συνεχίσουν, τότε να το διακόψει, όταν η ομάδα θα έφθανε ν' αγωνίζεται με έξι παίκτες. Επικαλέστηκαν ακόμη το βίντεο του αγώνα, από τη μελέτη του οποίου γίνεται σαφές ότι και οι τρεις υποτιθέμενοι τραυματίες ήταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο καταλήγοντας ότι ο κ. Ποντίκης έκρινε μόνος του, χωρίς καν τη σύμφωνη γνώμη της αστυνομίας, ότι κινδύνευε η σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών και γι' αυτό διέκοψε το ματς.

Αφού λοιπόν... διακριβώθηκε ότι ο ήλιος βγαίνει από τη δύση, η επιτροπή αποφάσισε επίσης αποκλεισμό 4 αγωνιστικών του «Νίκος Γκούμας», απαλλαγή του προπονητή και των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, 8 μήνες αποκλεισμό εισόδου στα γήπεδα για το διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΕΚ, Πέτρο Στάθη, 1,5 εκατ. δρχ. πρόστιμο σ' αυτόν και 3 εκατ. δρχ. στην ΠΑΕ ΑΕΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ