Τετάρτη 8 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 45
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΒΡΕΦΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Δραματικές οι συνέπειες για εργαζόμενους και γονείς

Για μεγάλα λόγια της δημοτικής αρχής και εγκατάλειψη τελικά του Δημοτικού Βρεφοκομείου του Δήμου Αθήνας, μίλησε ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο. Κατήγγειλε το γεγονός ότι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοί του παρέμεναν απλήρωτοι για Απρίλη - Μάη, όπως και το γεγονός ότι αυξάνεται κατά 10 ώρες εβδομαδιαίως το ωράριο για το εκπαιδευτικό προσωπικό με μεγάλους κινδύνους για τα παιδιά, δεδομένων των κενών που υπάρχουν στο προσωπικό και τη δυσαναλογία στη σχέση παιδιών προς παιδαγωγό. Στηλίτευσε το γεγονός ότι η προμήθεια κόκκινου κρέατος για το 2011 αποφασίστηκε μόλις τώρα, με άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί. Οτι ετοιμάζονται νέες συγχωνεύσεις παιδικών σταθμών, άρα ακόμα περισσότερες (από τις 3.300 πέρυσι) αιτήσεις εγγραφής παιδιών από λαϊκές οικογένειες να απορρίπτονται. Εθεσε δε και το ζήτημα της καταβολής τροφείων σε καιρούς κρίσης και δραματικής μείωσης του εισοδήματος.

Εξάλλου στα σχέδια της δημοτικής αρχής για πρόσληψη διάρκειας μόλις δύο μηνών για 210 άτομα στην Καθαριότητα και 16 στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για «έκτακτες ανάγκες» (είναι ήδη υπηρετούντες συμβασιούχοι που έχασαν προσφυγή τους στα δικαστήρια προκειμένου να μην απολυθούν), τόνισε ότι το ΔΣ πρώτα οφείλει πολιτικά να αποφασίσει «όχι» στις απολύσεις, να αναγνωρίσει το δικαίωμα των συμβασιούχων στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, να πιέσει σχετικά την κυβέρνηση, μετά να προχωρήσει στις δίμηνες συμβάσεις. Οτι αν ο δήμος περιοριστεί απλά στη δίμηνη παράταση και μάλιστα για τάχα έκτακτες ανάγκες, ενώ οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς, ουσιαστικά υπονομεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Επίσης, μετέφερε το αίτημα των επιτυχόντων του διαγωνισμού της Φιλαρμονικής του δήμου για άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων Γενάρη - Μάη και ανάκληση της απόλυσής τους από τη δημοτική αρχή (αμφισβητεί τη νομιμότητα του διαγωνισμού πρόσληψής τους που έγινε από την προηγούμενη διοίκηση).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ