Τετάρτη 8 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 45
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ»
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ υπεύθυνοι για την κατάσταση στο κέντρο

Σε ανακοίνωσή της σχετικά με το πρόσφατο ψήφισμα των παρατάξεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας σχετικά με το κέντρο της πόλης, η «Λαϊκή Συσπείρωση» τονίζει:

«Η φιλοκυβερνητική πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου μαζί με την παράταξη της ΝΔ υιοθέτησαν ψήφισμα που στην ουσία αθωώνει την πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ όσο και των δημοτικών αρχών για την απαράδεκτη κατάσταση στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας που βασανίζει τη ζωή των εργαζομένων Ελλήνων και μεταναστών. Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ καταψήφισαν το ψήφισμα της δημοτικής αρχής που όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει τις αιτίες της κατάστασης αυτής, αλλά ταυτίζεται με τις κυβερνητικές εξαγγελίες.

Πάνω στα συγκεκριμένα μέτρα οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ πρότειναν:

  • Να μη χρησιμοποιηθεί η Δημοτική Αστυνομία (ΔΑ) σε ρόλο καταστολής. Η παρουσία της ΔΑ μπορεί να στηρίξει τις λειτουργίες δημοτικών χώρων και υπηρεσιών.
  • Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους μετανάστες επιθυμούν να ταξιδέψουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Να δημιουργηθούν χώροι ανθρώπινης προσωρινής διαμονής για όσους μετανάστες χρειάζεται να τακτοποιήσουν τα χαρτιά τους για να πάνε στον προορισμό τους.
  • Να μειωθούν τα δημοτικά τέλη στο μισό στους εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους των περιοχών που αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα.
  • Να μην εγκατασταθούν οι μονάδες υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ στα Νοσοκομεία. Να στηριχτούν προγράμματα πρόληψης, απεξάρτησης και επανένταξης. Να λειτουργήσουν άμεσα κέντρα πρόληψης και στα τρία δημοτικά διαμερίσματα που δεν έχουν ακόμα ιδρυθεί.
  • Να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες που ζουν και εργάζονται χρόνια στη χώρα αποκτώντας εργασιακά - κοινωνικά - μορφωτικά δικαιώματα.

Η επίθεση στο δικαίωμα των συγκεντρώσεων των εργαζομένων με το πρόσχημα ότι είναι υπεύθυνες για την υποβάθμιση του κέντρου και της μείωσης του τζίρου των καταστημάτων κρύβει την αλήθεια ότι η μείωση του τζίρου έχει άμεση σχέση με την οικονομική κατάσταση των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ απέρριψαν ψήφισμα καταδίκης της μήνυσης φασίστα ενάντια σε δημοτικούς συμβούλους (2023-03-23 00:00:00.0)
Ψήφισμα συμπαράστασης στον δήμαρχο Πάτρας (2016-11-02 00:00:00.0)
Σειρά παρεμβάσεων για τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα της Αθήνας (2014-04-11 00:00:00.0)
Νέο χαράτσι στο νερό! (2002-04-16 00:00:00.0)
Προωθούν δημοτικές παρααστυνομίες! (1999-07-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ