Τετάρτη 8 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 44
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Ισοπέδωσαν εγκαταλειμμένο καταυλισμό μεταναστών

Πάνω από 800 μετανάστες συνελήφθησαν τον τελευταίο μήνα στην περιοχή

Eurokinissi

Η κρατική καταστολή και οι διώξεις των τελευταίων ημερών σε βάρος των μεταναστών που βρίσκονται στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας έφτασε στο αποκορύφωμά της το πρωί της περασμένης Παρασκευής με το γκρέμισμα του εγκαταλειμμένου καταυλισμού στον κάμπο του Λαδοχωρίου.

Συνεργεία του Δήμου και μπουλντόζες προχώρησαν, με τη συνδρομή της Αστυνομίας, σε μια «εκκαθαριστική» επιχείρηση ισοπεδώνοντας 24 περίπου παραπήγματα και καταστρέφοντας σκηνές. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αστυνομικών, τον τελευταίο μήνα που ξεκίνησε τμηματικά το καθημερινό πογκρόμ διώξεων έχουν απομακρυνθεί περίπου 800 μετανάστες που συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν σε κρατητήρια άλλων περιοχών. Αλλοι 200 περίπου έφυγαν άρον άρον για να γλιτώσουν από τις επιχειρήσεις - «σκούπα», καθώς δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση μέσα στην πόλη για αναζήτηση τροφής και νερού. Αξίζει να σημειωθεί ότι αίτηση ασύλου για παραμονή στη χώρα έχουν καταθέσει μόλις 12 μετανάστες, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας βρίσκεται στη χώρα μας με σκοπό να φύγει σε άλλη χώρα της ΕΕ.

Το σκηνικό των διώξεων των μεταναστών στην Ηγουμενίτσα, όπου έχουν απομείνει - σύμφωνα πάντα με τις αρχές - 300 μετανάστες, καταδεικνύει την πρόθεση της κυβέρνησης να εφαρμόσει στο ακέραιο την απάνθρωπη αυτή αντιμεταναστευτική πολιτική, που επιβεβαιώθηκε και στις διαδοχικές συναντήσεις που είχαν πρόσφατα η δημοτική αρχή (ΠΑΣΟΚ) και φορείς της πόλης με τον υπουργό προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή και την υφυπουργό Εργασίας Αννα Νταλάρα. Συναντήσεις μέσα από τις οποίες δόθηκε η γραμμή για διαρκές και ανελέητο κυνηγητό με επιπλέον μέτρα, όπως η φύλαξη του λιμανιού, χώρος κράτησης - απέλασης των μεταναστών για να μην επιτραπεί σε κανένα μετανάστη να φύγει σε άλλη χώρα της ΕΕ.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ο χαρακτήρας και το περιεχόμενο της «ασφάλειας του πολίτη» που προσέδωσε στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Ηγουμενίτσα ο Χρ. Παπουτσής σχετικά με τους μετανάστες. Προστασία που αφορά, όπως είπε, «την υπεράσπιση της υπεραξίας από την κατασκευή του λιμανιού και της Εγνατίας Οδού». Δηλαδή, η προστασία έχει να κάνει με την κερδοφορία και τα συμφέροντα του κεφαλαίου από την κατασκευή και χρήση των έργων αυτών, που δημιουργήθηκαν από τη μεγαλύτερη δυνατή εκμετάλλευση - υπεραξία Ελλήνων και μεταναστών εργατών και που δίνονται προίκα στους ιδιώτες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εξαρση περιστατικών στις «πύλες» εισόδου (2014-05-29 00:00:00.0)
Επιβεβαιώνει ότι οι μετανάστες είναι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα (2012-05-26 00:00:00.0)
Ζοφερή πραγματικότητα εξαιτίας της πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ (2011-06-21 00:00:00.0)
Διαδήλωσαν ενάντια στο νέο ΝΑΤΟικό Στρατηγείο (2009-03-24 00:00:00.0)
Κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα εφεδρίνης (2005-01-19 00:00:00.0)
Συμφωνία και στην Ηγουμενίτσα για τα ανασφάλιστα (1997-04-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ