Τετάρτη 19 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα εφεδρίνης

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία, αλλά και στη Γιουροπόλ, μετά την κατάσχεση χτες τεράστιας ποσότητας εφεδρίνης από τη Δίωξη Ναρκωτικών και το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Η ποσότητα 1.088 κιλών εφεδρίνης, που βρέθηκαν σε δύο κοντέινερ με φορτίο ρυζιού στο χώρο του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων στο Ν. Ικόνιο Πειραιά, θεωρείται η μεγαλύτερη που εντοπίστηκε μέχρι σήμερα στην Ευρώπη. Η εφεδρίνη αποτελεί την πρώτη ύλη για την παρασκευή συνθετικών ναρκωτικών, όπως των «ice» και «speed».

Τα δύο κοντέινερ πέρασαν από έλεγχο που ξεκίνησε προχθές το βράδυ και ολοκληρώθηκε χθες το πρωί, περιείχαν συνολικά 760 σάκους με ρύζι συνολικού βάρους 38,2 τόνων. Ομως, ανάμεσά τους, υπήρχαν κρυμμένοι 27 σάκοι, που περιείχαν 40,3 κιλά εφεδρίνης ο καθένας.

Η προέλευση των δύο κοντέινερ ήταν από το Πακιστάν και, σύμφωνα με τις αρχές, η υπόθεση αυτή είναι συνέχεια εκείνης με τους έξι τόνους χασίς σε πλάκες, που κατασχέθηκαν την περασμένη Πέμπτη στο Κερατσίνι. Οσο για τον παραλήπτη, πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που είχε νοικιάσει την αποθήκη μέσα στην οποία είχε βρεθεί το χασίς.

Πάντα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων, το φορτίο είχε προορισμό χώρα της κεντρικής Ευρώπης για την παρασκευή μεθαμφεταμίνης και από τη συγκεκριμένη ποσότητα θα μπορούσαν να παραχθούν περίπου 50 εκατομμύρια έως 70 εκατομμύρια δόσεις ή χάπια.

Επίσης, ένας 36χρονος αλλοδαπός συνελήφθη προχθές το βράδυ, καθώς στο βαν που οδηγούσε βρέθηκαν 32 δέματα ηρωίνης, συνολικού βάρους 15 κιλών και 965 γραμμαρίων. Οι άνδρες του Λιμενικού στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας έκαναν τυπικό έλεγχο στο όχημα, μέχρι που ανακαλύφθηκε σε ειδική κρύπτη η ποσότητα των ναρκωτικών. Σύμφωνα με τον οδηγό, είχε ξεκινήσει οδικώς από την Τουρκία και με καράβι θα περνούσε από την Ηγουμενίτσα στην Ιταλία, προκειμένου να φτάσει στην Ολλανδία, όπου και διαμένει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ