Τετάρτη 19 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκδήλωση για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων

Εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας γης και της δημόσιας περιουσίας στην περιοχή της ΝΑ Αθήνας, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα στην Αίθουσα «Μίκης Θεοδωράκης», δίπλα στο Δημαρχείο Αργυρούπολης. Την εκδήλωση διοργάνωσε η Οργανωτική Επιτροπή συνεργαζόμενων τοπικών φορέων από 13 Δήμους της ΝΑ Αθήνας και τον Πειραιά.

Στόχος της προχθεσινής συγκέντρωσης ήταν - σύμφωνα με ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής - η ενημέρωση και κινητοποίηση των κατοίκων της ΝΑ Αθήνας για την προστασία των δημόσιων, ελεύθερων, δασικών και παραλιακών χώρων που έχουν απομείνει στην περιοχή και οι οποίοι βρίσκονται στο στόχαστρο των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων. Πρόκειται για το χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, για τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις της παραλιακής ζώνης, για τις δασικές εκτάσεις στον Υμηττό, τα κτήματα του Ελληνικού Δημοσίου (Ηλιούπολη, Αργυρούπολη, Αλιμος) κ.ά.

Ο Χρ. Κορτζίδης, δημοτικός σύμβουλος Ελληνικού, στην ομιλία του, επισήμανε ότι η δημόσια περιουσία, που η αξία της είναι τεράστια, όχι μόνον από οικονομική άποψη, αλλά και από περιβαλλοντική, οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις, που κόστισαν εκατομμύρια ευρώ στον ελληνικό λαό, δεν επιτρέπεται να γίνουν αντικείμενο κερδοσκοπικής εκμετάλλευσης ορισμένων μεγαλοκαρχαριών. Και τόνισε: «Για μας είναι ξεκάθαρο ότι όσα έκαναν και κάνουν, η προηγούμενη και η σημερινή κυβέρνηση, είναι τα "λογικά" αποτελέσματα της πολιτικής, που υπηρετεί τη λεγόμενη ελεύθερη αγορά και θεωρεί τον εργαζόμενο απλά ως ένα από τα πολλά αναλώσιμα υλικά για την κερδοφορία του κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ