Πέμπτη 9 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Χάρισμα στους τραπεζίτες ακόμη 500 εκατ. ευρώ !

«Συνεργασία» με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου είχε χτες η διοίκηση του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας ενόψει της γενικής συνέλευσης των μετόχων της, αλλά και της μοιρασιάς του φρέσκου κρατικού πακτωλού με τα ακόμη 30 δισ. ευρώ για την ενίσχυση του τραπεζικού κεφαλαίου.

Η πρόκληση απέναντι στα βάσανα του λαού παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις. Ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας έχει ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να γυρίσει στο δημόσιο ούτε δεκάρα τσακιστή για τόκους έναντι των κρατικών κεφαλαιακών ενισχύσεων (προνομιούχες μετοχές του δημοσίου) που πήραν από το πρώτο πακέτο ενίσχυσης (συνολικά 28 δισ. ευρώ). Για το σκοπό αυτό επικαλούνται νόμους και τροπολογίες που τους δίνουν το δικαίωμα στο «δεν πληρώνω» και απ' ό,τι φαίνεται από τη δική τους σκοπιά, έχουν απόλυτο δίκιο.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φρόντισε να τους βολέψει και σε αυτό το σημείο και όχι μόνο την Εθνική Τράπεζα, που βγήκε πρώτη στο χορό, αλλά συνολικά το τραπεζικό κεφάλαιο. Από αυτή και μόνο τη διευκόλυνση το δημόσιο χάνει μόνο για φέτος ποσά ύψους 500 εκατ. ευρώ. Είναι απόλυτα φανερό ότι και τα νέα εμφανιζόμενα «ελλείμματα» θα φορτωθούν μαζί με όλα τα προηγούμενα στις πλάτες του λαού. Απόλυτα χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μια βδομάδα μετά την επίσημη αναγγελία - ενημέρωση της τράπεζας προς τους μετόχους της, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να «σφυρίζει αδιάφορα»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ