Τετάρτη 15 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΗ
Ξεκινούν 48ωρες επαναλαμβανόμενες

Επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες ξεκινά από τα ξημερώματα της Δευτέρας 20 Ιούνη η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ με απόφαση που πήρε σε έκτακτη συνεδρίασή της το περασμένο Σάββατο όπου οριστικοποίησε την έναρξη των κινητοποιήσεων. Ακόμα αποφασίστηκε να γίνουν συγκεντρώσεις στη Μεγαλόπολη και στην Πτολεμαΐδα στις 17 και 19 Ιούνη, αντίστοιχα.

Εδώ πρέπει να τονιστεί ότι η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ παρά τις φραστικές διαφωνίες της σε καμιά περίπτωση δε βάζει ουσιαστικά εμπόδια στην πολιτική ιδιωτικοποιήσεων. Ζητά μόνο να μην προχωρήσει η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Από την άλλη μεριά, είναι αυτή που με απόφαση συνεδρίου στηρίζει το διαχωρισμό από τη ΔΕΗ της μεταφοράς και της διανομής, όρος που διευκολύνει τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης. Και βέβαια η πλειοψηφία είναι που όλα τα προηγούμενα χρόνια και σήμερα στηρίζει την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, προϋπόθεση για την οποία είναι και το ξεπούλημα της ΔΕΗ που γι' αυτό και ξεκίνησε το 1999.

Σύσκεψη στην Πτολεμαΐδα

Σύσκεψη για τις εξελίξεις που δρομολογούνται με την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και τις επιπτώσεις στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων και Εργατοτεχνιτών στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ), αύριο Πέμπτη 16 Ιούνη στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας.

Στη σύσκεψη έχουν κληθεί να συμμετέχουν σωματεία, φορείς και ο εργαζόμενος λαός της περιοχής. Με ανακοίνωσή του το ΣΕΕΕΝ σημειώνει ότι «δρόμος επιστροφής προς τα πίσω σε προηγούμενες δεκαετίες και για τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ και γενικά για τα λαϊκά στρώματα δεν υπάρχει. Η λύση προς όφελος των εργαζομένων και της χώρας είναι μία: ΔΕΗ πλήρως κοινωνικοποιημένη, σε λαϊκή εξουσία και οικονομία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ