Τρίτη 28 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
37ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ
Ανυπότακτα για τη ζωή που αξίζει στους νέους

Επιτυχημένες οι εκδηλώσεις την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο στην Πάτρα

Στην Τούμπα Θεσσαλονίκης
Στην Τούμπα Θεσσαλονίκης
Βήμα συζήτησης για την αναγκαιότητα ρήξης με την πολιτική που τσακίζει το μέλλον της νεολαίας και χώρος ανάδειξης της νεανικής δημιουργίας, ήταν το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ που πραγματοποιήθηκε στις 24 και 25 Ιούνη στην Πάτρα.

Μαθητές, μαθήτριες και άλλοι νέοι αγκάλιασαν τις εκδηλώσεις που έγιναν στο παλιό Αρσάκειο. Πριν την έναρξή τους πραγματοποιήθηκε ποδηλατοδρομία στους δρόμους της πόλης, μέσα από την οποία καλούσαν τους νέους να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις.

Την πρώτη μέρα, αναδείχτηκαν τα ζητήματα της πάλης κατά των ναρκωτικών και του δικαιώματος στον αθλητισμό. Μέσα από μουσικοθεατρική παράσταση, παρουσιάστηκαν οι θέσεις της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και το πώς επιβεβαιώνονται αυτές από την ίδια τη ζωή, ενώ αναλυτικά στην πρόταση των κομμουνιστών για τον αθλητισμό αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Βαγγ. Γείτονας. Η βραδιά έκλεισε με συναυλία νεανικών συγκροτημάτων και του συγκροτήματος «Τοτέμ». Το σχολείο των πραγματικών αναγκών της νεολαίας ήταν το θέμα της θεατρικής παράστασης που παρουσιάστηκε τη δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων, η οποία έκλεισε με συναυλίες από τα «Υπόγεια Ρεύματα» και νεανικά συγκροτήματα. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, έγινε επίσης διαγωνισμός σχεδίασης σκίτσων τα οποία εκτέθηκαν στο χώρο του φεστιβάλ.

Στην Πάτρα
Στην Πάτρα
Στην ομιλία του εκ μέρους της ΚΝΕ, ο Γ. Τάτσης, μέλος του ΚΣ της Οργάνωσης, αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις και τις συνέπειες στη ζωή της νεολαίας. Οπως σημείωσε, τα μαθητικά Φεστιβάλ στέλνουν το μήνυμα ότι υπάρχει λύση, ότι υπάρχει άλλος δρόμος, καμία υποταγή και μοιρολατρία, οι μαθητές, η νεολαία και οι εργαζόμενοι πρέπει και μπορούν να βαδίσουν στο δικό τους δρόμο, για τις δικές τους ανάγκες, με το ΚΚΕ, για το Σοσιαλισμό.

Αναφερόμενος στην προσπάθεια που γίνεται και μέσα στο σχολείο να διαμορφωθούν οι συνειδήσεις στα μέτρα του συστήματος, παραχάραξης της Ιστορίας και συκοφάντησης του σοσιαλισμού, σημείωσε ότι «η αλήθεια είναι μία και αντικειμενική, η Ιστορία γράφτηκε και θα γράφεται πάντα με πάλη ταξική, αυτό δε θα το σβήσουν, όσο μελάνι διαστρέβλωσης της Ιστορίας και να ρίξουν, όσα κροκοδείλια δάκρυα και αν ρίξουν για τη δημοκρατία τους, που δεν είναι δημοκρατία, αλλά δικτατορία των καπιταλιστών».

Στη Βόρεια Ελλάδα

Η μαζική και ουσιαστική συμμετοχή της νεολαίας στα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ αναδεικνύει το ελπιδοφόρο μήνυμα πως ο δρόμος της αντίστασης και της ανυπακοής, του οργανωμένου αγώνα, στο πλευρό του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, κερδίζει καθημερινά ολοένα και περισσότερους νέους. Αυτό το στοιχείο αναδείχθηκε σε όλα τα μαθητικά φεστιβάλ που έγιναν τις προηγούμενες μέρες, στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, στην Κομοτηνή, στην Κοζάνη, στη Φλώρινα και την Καστοριά.

Εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες πέρασαν από τις εκδηλώσεις της ΚΝΕ, συζήτησαν με τους νέους κομμουνιστές, παρακολούθησαν τα καλλιτεχνικά δρώμενα και έδωσαν ραντεβού στο δρόμο του αγώνα στο πλευρό του ταξικού κινήματος.

Μιλώντας στο Μαθητικό Φεστιβάλ στην Κοζάνη, ο Θανάσης Χαστάς, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, αναφέρθηκε στις αλλαγές που προωθούνται στην εκπαίδευση, σημειώνοντας ότι «η εκπαίδευση αλλάζει, γιατί υπηρετεί τις αλλαγές που γίνονται στην οικονομία και την κοινωνία. Το γεγονός ότι το σχολείο περισσότερο διώχνει μαθητές από τα θρανία παρά μορφώνει, αποδεικνύει ότι οι καπιταλιστές, το παιδί του εργάτη, της λαϊκής οικογένειας, το θέλουν σύγχρονο δούλο. Και για να το πετύχουν αυτό καλύτερα, πλασάρουν τώρα το "νέο σχολείο"», είπε και ξεκαθάρισε ότι τα προβλήματα του σχολείου δε θα λυθούν μέσα στο μικρόκοσμο του σχολείου: «Εκπαιδευτικές ρήξεις κι ανατροπές δεν μπορούν να γίνουν "ανεξάρτητα" από την πάλη των δυο τάξεων και των κομμάτων που υπηρετούν τη μια ή την άλλη τάξη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ