Τρίτη 28 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Πανελλαδική σύσκεψη μεταναστών φοιτητών

Την Παρασκευή 1η Ιούλη, με σκοπό την εκλογή Γραμματείας Μεταναστών του ΜΑΣ

Πανελλαδική σύσκεψη μεταναστών φοιτητών και σπουδαστών διοργανώνει η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), την Παρασκευή 1η Ιούλη, με σκοπό την εκλογή Γραμματείας Μεταναστών του ΜΑΣ.

«Η ενιαία πάλη Ελλήνων και ξένων εργατών και φοιτητών, κόντρα στην αντεργατική, αντιμεταναστευτική επιθετική πολιτική, είναι για όλους μας μονόδρομος», επισημαίνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΜΑΣ, που με αυτή την πρωτοβουλία κάνει ένα ακόμα βήμα στην ενίσχυση και σταθεροποίηση της κοινής πάλης Ελλήνων και μεταναστών φοιτητών. Θυμίζουμε ότι ήδη στα ελληνικά πανεπιστήμια και ΤΕΙ φοιτούν πολλοί μετανάστες φοιτητές και σπουδαστές, που είτε ήρθαν στη χώρα μας σε μικρότερη ηλικία με τις οικογένειές τους και τελειώνοντας το ελληνικό σχολείο πέρασαν με πανελλαδικές εξετάσεις στην ανώτατη εκπαίδευση, είτε μετανάστευσαν στη χώρα μας για να σπουδάσουν.

Με πολλούς από αυτούς τους φοιτητές και σπουδαστές το ΜΑΣ έχει συναντηθεί στους αγώνες το προηγούμενο διάστημα, ενώ έχει αντιπαλέψει διακρίσεις που υφίστανται αυτοί οι φοιτητές με μειωμένα δικαιώματα στη φοιτητική μέριμνα κ.ά. Η σύσκεψη και η συγκρότηση Γραμματείας Μεταναστών θα δώσει ώθηση και πιο μόνιμα χαρακτηριστικά σ' αυτή την κοινή πάλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ