Τρίτη 28 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Ιδιωτικοποιήσεων συνέχεια

ΜΟΣΧΑ.--

Την πλειοψηφία των μετοχών της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας «Aeroflot» αναμένεται να πουλήσει το ρωσικό κράτος μέσα σε διάστημα 3-5 ετών, καθώς και άλλων επιχειρήσεων στους τομείς των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, των μεταφορών, των τηλεπικοινωνιών.

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αλεξέι Κούντριν δήλωσε χτες πως το κράτος θα πουλήσει την πλειοψηφία των μετοχών που διαθέτει σχεδόν «σε όλες» τις πετρελαϊκές εταιρείες και εταιρείες μεταφορών, ξεκινώντας από την «Aeroflot» και την «Sovkomflot», η οποία λειτουργεί έναν εμπορικό μεταγωγικό στόλο αεροσκαφών. Δεν αναφέρθηκε στον τομέα της Ενέργειας, ωστόσο ο Αρκάντι Ντβόρκοβιτς, οικονομικός σύμβουλος του Ρώσου Προέδρου, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δήλωσε σε δημοσιογράφους πως τόσο η πετρελαϊκή εταιρεία της Ρωσίας, η «Rosneft», όσο και η τράπεζα «VTB» θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, υπογραμμίζοντας πως η «Gazprom» παραμένει «για τη στιγμή εκτός».

Πάντως, σύμφωνα με τον Κούντριν, η κυβέρνηση της Ρωσίας ελπίζει να προχωρήσει στην πώληση μετοχών κρατικών επιχειρήσεων αξίας 30 δισ. δολαρίων έως το 2014.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ