Πέμπτη 30 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Νέες συγκρούσεις στην Ταχρίρ

Η καταστολή των λαϊκών διαδηλώσεων συνεχίζεται στην Αίγυπτο
Η καταστολή των λαϊκών διαδηλώσεων συνεχίζεται στην Αίγυπτο
ΚΑΪΡΟ.--

Η γνωστή πλατεία Ταχρίρ στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας έγινε προχτές το βράδυ το θέατρο της έντονης καταστολής χιλιάδων διαδηλωτών από αστυνομικές δυνάμεις. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για τη «μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης και στις καταδίκες των συμμετεχόντων στο καθεστώς Μουμπάρακ» αλλά και για τις «δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, που είχαν υποσχεθεί και δεν έρχονται» και προσπαθούσαν να προσεγγίσουν μια εκδήλωση που γίνονταν για τους πεσόντες του καθεστώτος Μουμπάρακ.

Στη σκληρή καταστολή, κατά το υπουργείο Υγείας τραυματίστηκαν περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 515 παρέμεναν μέχρι χτες το βράδυ για νοσηλεία. Μεταξύ των τραυματιών συγκαταλέγονται και 41 αστυνομικοί.

Από την οργή των συγκεντρωμένων δε γλίτωσε ούτε το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο, καθώς ο στρατός έχει χάσει σημαντικά από την αίγλη που τον περιέβαλε στα μάτια της αιγυπτιακής κοινής γνώμης, ιδιαίτερα μετά από τα αποδεδειγμένα περιστατικά κακοποίησης συλληφθέντων. Επίσης, αλγεινή εντύπωση, σε αυτό το τμήμα της κοινής γνώμης, έχει προκαλέσει η επιμονή του στρατού να διεξαχθούν οι εκλογές το Σεπτέμβρη, παρά τις, περί του αντιθέτου, εκκλήσεις και εκτιμήσεις πολλών πολιτικών οργανώσεων και παρατάξεων που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στις διαδηλώσεις κατά του Μουμπάρακ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ