Παρασκευή 26 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Αύξηση κερδών 20%

«Πάγωσαν» οι συνομιλίες για στρατηγική συνεργασία με τον ολλανδικό όμιλο ΙΝG

Σε υψηλά επίπεδα διατηρήθηκε και το 2000 η κερδοφορία των ελληνικών τραπεζών, εξέλιξη που εν πολλοίς οφείλεται στην κερδοσκοπία με τα επιτόκια και με το τζογάρισμα πάνω στο κρατικό χρέος. Ετσι ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σε χτεσινή συνέντευξη ο πρόεδρός της Μ. Σάλλας, αύξησε τα καθαρά μετά από φόρους κέρδη «κατά τουλάχιστον 20%» τα οποία αναμένεται να ξεπεράσουν τα 52 δισ. δρχ. Ετσι η αύξηση των κερδών βρίσκεται σε επίπεδα εξαπλάσια του πληθωρισμού.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα λεγόμενα της διοίκησης, η Τράπεζα Πειραιώς αύξησε, σε σύγκριση με το 1999, κατά:

  • 30% τα καθαρά έσοδα από τόκους (συμπεριλαμβάνονται οι τόκοι και αποτελέσματα από πράξεις στην αγορά των κρατικών ομολόγων).
  • 53% τις χορηγήσεις δανείων, που διαμορφώθηκαν σε 1,5 τρισ. δραχμές.
  • 42% τις καταθέσεις σε ρέπος που έφτασαν σε 2,7 τρισ. δρχ.
  • 48% το σύνολο του ενεργητικού, που έφτασε σε 3,7 τρισ. δρχ.
  • Αξιόλογη αύξηση στους δείκτες παραγωγικότητας, αφού οι καταθέσεις ανά εργαζόμενο έφτασαν στα 752 εκατ. δρχ. (άνοδος 30,4%) και οι χορηγήσεις τα 421 εκατ. δρχ. (άνοδος 39,1%).

Ο πρόεδρος του ομίλου ανακοίνωσε επίσης, ότι πάγωσαν οι συνομιλίες με τον ολλανδικό τραπεζικό όμιλο ING για στρατηγική συνεργασία, εξέλιξη που την απέδωσε στην αρνητική «συγκυρία» που υπάρχει στο ελληνικό Χρηματιστήριο. Ομως, ο πρόεδρος της Πειραιώς, έσπευσε να δηλώσει, πως η διοίκηση του ομίλου παραμένει «ανοιχτή» σε συνεργασίες με γνώμονα όμως την προστασία των μετόχων της τράπεζας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ