Παρασκευή 26 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ο υπουργός Γεωργίας έστρωσε το «χαλί» της κυβερνητικής κοροϊδίας

Ανακοίνωση του Αγροτικού Τμήματος της ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ

Από το Ηράκλειο πέρασε, αλλά τα προβλήματα των αγροτών προσπέρασε, ο υπουργός Γεωργίας Γ. Ανωμερίτης. Τα προχτεσινά λεγόμενά του σε συνάντηση με εκπροσώπους αγροτικών οργανώσεων του νομού, ήταν άκρως απογοητευτικά και καμία σχέση δεν είχαν με την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων των αγροτών. Κι όπως σημειώνεται σε χτεσινή ανακοίνωση του Αγροτικού Τμήματος της ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ: «Η επίσκεψη του υπουργού Γεωργίας στο νομό μας, λίγες μέρες πριν την άφιξη του πρωθυπουργού, διέλυσε και τις τελευταίες αυταπάτες, ότι κάτι θετικό θα εξαγγείλει για τους αγρότες». Κι όπως επίσης τονίζεται στην ανακοίνωση: «Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε πόσο πιστά προσηλωμένοι είναι κυβέρνηση και ΕΕ στα σχέδιά τους για ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών και εκδίωξή τους από τα χωριά τους».

Παράλληλα, το Αγροτικό Τμήμα της ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του: «Η παρατεταμένη κρίση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες του νομού μας δεν οφείλονται στην κακοδαιμονία τους, στην κακή διαχείριση και άλλα αστεία επιχειρήματα που λέγονται κατά καιρούς. Είναι αποτέλεσμα των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων στην αγροτική οικονομία, των αντιαγροτικών μέτρων που αποφασίζονται στις Βρυξέλλες από την ΕΕ και από την κυβέρνηση που αφορούν στο πάγωμα των τιμών των προϊόντων, στους περιορισμούς των καλλιεργειών, στις ποσοστώσεις». Και αναφερόμενο στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σημειώνει πως «υλοποιεί τις κατευθύνσεις αυτές, στηριζόμενη στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, που ουσιαστικά είναι σύμφωνες με αυτές τις επιλογές και τις προωθούν έντεχνα».

Το Αγροτικό Τμήμα της ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ απευθυνόμενο στους αγρότες του νομού επισημαίνει πως «χρειάζεται να μετατρέψουν την οργή και αγανάκτηση που εκφράζουν βρίζοντας στο καφενείο του χωριού τους, σε μαζικό αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Να αγωνιστούν για μια άλλη πολιτική που θα διασφαλίζει το εισόδημά τους, με τη λειτουργία ενός παραγωγικού συνεταιρισμού στα πλαίσια ενός κεντρικού σχεδιασμού».

«Οι αγώνες για να έχουν αποτέλεσμα χρειάζονται να έχουν στο επίκεντρό τους βαθιές αλλαγές υπέρ των μικρομεσαίων αγροτών» συνεχίζει η ανακοίνωση και καταλήγει: «Χρειάζεται ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος, να ξεπεραστούν οι ξεπουλημένες ηγεσίες του, να βγουν στο προσκήνιο συνεπείς ταξικές δυνάμεις. Απαιτείται σήμερα το αγροτικό κίνημα ολοκληρωμένα να αντιπαλέψει την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης, της ΚΑΠ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστική παρέμβαση για τα αγροτικά (2004-09-11 00:00:00.0)
Σήμερα το παναγροτικό συλλαλητήριο (2003-10-11 00:00:00.0)
Την Κυριακή ο γιορτασμός (2002-03-27 00:00:00.0)
Οι αγρότες απαντούν στον κυβερνητικό εμπαιγμό (2002-02-10 00:00:00.0)
Απλώνονται τα μπλόκα (1998-02-10 00:00:00.0)
ΓΕΣΑΣΕ: Ο,τι πει η κυβέρνηση... (1997-10-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ