• Μεθαύριο Πέμπτη η συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο
  • ΠΑΣΕ: Η κυβέρνηση θα είναι υπεύθυνη για ό,τι ακολουθήσει αν δε δοθούν λύσεις στα προβλήματα
  • - Ενισχύοντας συνεχώς με περισσότερα τρακτέρ τα μπλόκα του αγώνα, οι αγρότες της Θεσσαλίας κι όλης της χώρας, από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη, κλιμακώνουν την κινητοποίησή τους για την επίλυση των... - 1998-02-10 00:00:00.0"/>
  • Μεθαύριο Πέμπτη η συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο
  • ΠΑΣΕ: Η κυβέρνηση θα είναι υπεύθυνη για ό,τι ακολουθήσει αν δε δοθούν λύσεις στα προβλήματα
  • - Ενισχύοντας συνεχώς με περισσότερα τρακτέρ τα μπλόκα του αγώνα, οι αγρότες της Θεσσαλίας κι όλης της χώρας, από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη, κλιμακώνουν την κινητοποίησή τους για την επίλυση των... - 1998-02-10 00:00:00.0" /> Απλώνονται τα μπλόκα | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Τρίτη 10 Φλεβάρη 1998
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 19
    ΡΕΠΟΡΤΑΖ
    Απλώνονται τα μπλόκα
    • Τα τρακτέρ "στενεύουν" την Εθνική οδό στη Θεσσαλία
    • Μεθαύριο Πέμπτη η συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο
    • ΠΑΣΕ: Η κυβέρνηση θα είναι υπεύθυνη για ό,τι ακολουθήσει αν δε δοθούν λύσεις στα προβλήματα

    Ενισχύοντας συνεχώς με περισσότερα τρακτέρ τα μπλόκα του αγώνα, οι αγρότες της Θεσσαλίας κι όλης της χώρας, από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη, κλιμακώνουν την κινητοποίησή τους για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων τους.

    Κι ενώ την ερχόμενη Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα με κυβερνητικό κλιμάκιο στην Αθήνα, από σήμερα στη Θεσσαλία η κυκλοφορία επί της Εθνικής οδού Αθήνας - θεσσαλονίκης θα γίνεται πιο δύσκολα, αφού στα μπλόκα τα τρακτέρ θα "στενέψουν" τον ελεύθερο χώρο του οδοστρώματος.

    Χτες, έγιναν ξανά συνελεύσεις στα μπλόκα, όπου για δύο ώρες περίπου αποκλείστηκε η Εθνική οδός, για να ενημερωθούν οι αγρότες από τα μέλη της ΠΑΣΕ και να πουν τη γνώμη τους και τις προτάσεις τους για την πορεία του αγώνα.

    Η επιμονή της κυβέρνησης στην τακτική αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης σχετικά με τα αιτήματα των αγωνιζομένων αγροτών και η προσπάθεια του υπουργού Γεωργίας να εμφανίσει ως αξιόπιστους συνομιλητές τις ξεπουλημένες ηγεσίες των τριτοβάθμιων αγροτικών οργανώσεων ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ - με στόχο να πλήξει τις Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα που είναι τα γνήσια και αντιπροσωπευτικά όργανα της αγωνιζόμενης αγροτιάς - προκαλούν οργή και αγανάκτηση.

    Ανακοίνωση της ΠΑΣΕ

    Σε ανακοίνωσή της μετά τη χτεσινοβραδινή συνεδρίασή της η ΠΑΣΕ, αναφερόμενη στη συνάντηση της Πέμπτης υπογραμμίζει ότι "δε θέλουμε να είναι άλλη μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα" και τονίζει πως "αν η κυβέρνηση δεν έχει λύσεις για τα προβλήματά μας, θα έχει πια την ευθύνη για ό,τι ακολουθήσει. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

    "Χιλιάδες αγρότες, από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη, βρίσκονται για 8η συνεχή μέρα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας ουσιαστικές λύσεις στα οξυμένα προβλήματα.

    Η συνεχιζόμενη καταστροφική πολιτική που επιβάλλει η ΕΕ και προωθεί υπάκουα η κυβέρνηση, οδηγεί την αγροτική οικονομία σε συρρίκνωση και την αγροτιά, ιδιαίτερα τη μικρή και μεσαία, σε αφανισμό.

    Μπροστά σ' αυτόν τον κίνδυνο οι αγρότες πήραν την υπόθεση της ύπαρξής τους, αλλά και το δικαίωμα να ζουν και να παράγουν, στα χέρια τους, οργανώνοντας σε όλη τη χώρα μαζικές, μαχητικές, αγωνιστικές κινητοποιήσεις.Η κυβέρνηση, θορυβημένη από την ενεργό συμπαράσταση εκατοντάδων φορέων και της πλειοψηφίας του εργαζόμενου λαού, στηρίζεται στους μοναδικούς συμμάχους που έχει, δηλαδή την ντόπια ολιγαρχία και τον σκληρό πυρήνα διάφορων μεγαλοεισοδηματιών, καθώς και στα όργανά τους.

    Σήμερα, διαπιστώνοντας ότι τα "αγροτοδικεία", η λασπολογία, οι απειλές του κυβερνητικού και κρατικού μηχανισμού δεν έφεραν αποτελέσματα, προσπαθεί με κάθε τρόπο να πλήξει το κύρος των καταξιωμένων οργάνων των αγροτών και να υπονομεύσει τον αγώνα τους.

    Ο υπουργός Γεωργίας επαναλαμβάνει τα χιλιοειπωμένα επιχειρήματα για δήθεν μεγάλο κόστος των αιτημάτων που βάζουν οι Συντονιστικές Επιτροπές, σε αντίθεση με τη "συνετές και υπεύθυνες" ηγεσίες των τριτοβάθμιων οργανώσεων και προσπαθεί - αξιοποιώντας μεγαλοκαναλάρχες και εκδοτικά συγκροτήματα - να δημιουργήσει συγχύσεις στους αγρότες, αλλά και σε όσους τους συμπαραστέκονται. Και αυτή η προσπάθεια θα πέσει στο κενό.

    Οι αγρότες μέσα από τους αγώνες των τελευταίων χρόνων ανέδειξαν τα δικά τους γνήσια και αντιπροσωπευτικά όργανα, βάζοντας στην άκρη τις ξεπουλημένες ηγεσίες των τριτοβάθμιων οργανώσεων, αλλά και όσους, σε τοπικό επίπεδο, στηρίζουν αυτή την αντιαγροτική πολιτική.

    Συνεπώς, κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης - με οποιοδήποτε τρόπο και αν εκδηλώνεται - να πλήξει το κύρος αυτών των οργάνων ή να υπονομεύσει τη συνεπή αγωνιστική τους στάση θα έχει την ίδια τύχη που είχαν και παρόμοιες προσπάθειες στο παρελθόν.

    Ας μην τρέφουν αυταπάτες ότι η τακτική τους αυτή θα οδηγήσει σε εκφυλισμό το μεγαλειώδη αγώνα.

    Αντίθετα, ατσαλώνει περισσότερο τους αγρότες που πυκνώνουν καθημερινά τις γραμμές του αγώνα.

    Καλούμε τους αγρότες και τις αγρότισσες της χώρας να μείνουν στο μετερίζι του αγώνα και τους άλλους εργαζόμενους να σταθούν στο πλευρό των αγωνιζόμενων σ' όλη την Ελλάδα αγροτών. Μπορούμε και θα πάρουμε αυτά που μας κλέβουν χρόνια τώρα.

    Θέλουμε να στείλουμε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σ' όσους μας συμπαραστάθηκαν και τους διαβεβαιώνουμε ότι κι εμείς είμαστε μαζί τους, στους δικούς τους αγώνες για επιβίωση.

    Την Πέμπτη θα γίνει η συνάντηση με το κυβερνητικό κλιμάκιο. Εμείς για άλλη μια φορά θα πάρουμε τη γνώμη των αγροτών που βρίσκονται στους δρόμους. Ακόμα θα προσπαθήσουμε να συνεννοηθούμε και μ' όλες τις Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα, ν' ανταλλάξουμε απόψεις.

    Δε θέλουμε αυτή η συνάντηση να είναι άλλη μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα. Κάνουμε γνωστό ότι αν η κυβέρνηση δεν έχει λύσεις για τα προβλήματά μας, θα έχει πια την ευθύνη για ό,τι ακολουθήσει.

    Απόφασή μας είναι να συνεχίσουμε, κλιμακώνοντας τον αγώνα μας, αν δεν πάρουμε συγκεκριμένες και θετικές λύσεις".


    Κορυφή σελίδας
    Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ