Τρίτη 10 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΑΦΝΗ
Με πείρα και αγωνιστικότητα

Η Ειρήνη Καρρά θα είναι επικεφαλής της παράταξης "Δάφνη 2000"

Με την Ειρήνη Καρρά επικεφαλής, η Παράταξη "Δάφνη 2000" θα διεκδικήσει τη νίκη στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές. Η μακρόχρονη πείρα της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και η επιτυχημένη θητεία της στη διοίκηση του δήμου είναι η εγγύηση, ότι θα οδηγήσει την παράταξη σε νίκη και θα δώσει λύσεις στα προβλήματα του λαού στην περιοχή. Η Ειρήνη Καρρά, μαζί με τους συνεργάτες της, με συνέπεια και αποτελεσματικότητα αντιπάλεψε την καταστροφική πολιτική της δημοτικής αρχής και έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι έχει το σθένος να υπερασπίσει τα συμφέροντα της πόλης.

Στην ομιλία της η Ειρήνη Καρρά επισήμανε τα μεγάλα έργα, που έγιναν στο δήμο την εποχή που στη διοίκηση ήταν η ίδια παράταξη. Τα έργα αυτά, υπενθύμισε, έγιναν χωρίς να επιβαρυνθεί ούτε με μία δραχμή ο δημότης. Παράλληλα, κατήγγειλε την πολιτική της σημερινής διοίκησης, η οποία συσσωρεύει τα χρέη στο δήμο, δεν υλοποιεί κανένα έργο σε σημείο να αφήσει τα έργα του "Μετρό" να γίνονται ανεξέλεγκτα και δεν παρενέβη, για να αποφευχθούν οι επιπτώσεις στην περιοχή. Επιπλέον, οι υπέρογκες δημοτικές φορολογίες, που επέβαλε, μετέτρεψαν το δήμο σε υποκατάστημα της εφορίας και επιβάρυνε κάθε οικογενειακό προϋπολογισμό, χωρίς να βελτιώσει στο ελάχιστο τις συνθήκες ζωής της πόλης.

"Εμείς πιστεύουμε ότι θα πρέπει άμεσα, από τον Ιανουάριο του '99, που θα είμαστε δημοτική αρχήνα επαναδιαπραγματευτούμε τους ληστρικούς όρους των δανείων, που έχει συνομολογήσει η διοίκηση Σαραντόπουλου, να απαιτήσουμε γενναίες επιχορηγήσεις από το κράτος, ώστε να καλυφθεί ένα μέρος των δανείων αυτών". Παράλληλα αναφέρθηκε στα αναγκαία έργα, που πρέπει να γίνουν στην περιοχή και τόνισε ότι θα επανενεργοποιήσει το Συμβούλιο Γυναικών Δάφνης, το Συμβούλιο Νεολαίας, τα Συνοικιακά Συμβούλια και θα οργανώσει τους θεσμούς εκείνους που θα επιτρέψουν να αποφασίζουν οι ίδιοι οι πολίτες για όλα τα ζητήματα του δήμου και της κάθε γειτονιάς.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή, που η Δημοτική Κίνηση "Δάφνη 2000" τίμησε με αναμνηστικές πλακέτες τους παλαίμαχους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Δάφνης, που έχουν προσφέρει με την πολύχρονη πορεία τους στα κοινά της πόλης. Οι τιμηθέντες είναι Πορφυρόπουλος Χρήστος,Μαλάκης Θανάσης,Αλιφραγκής Σπύρος,Αλιφραγκής Θόδωρος,Καραντώνης Κώστας,Κανελλόπουλος Γιώργος,Καλύβας Χρήστος,Νομικός Νίκος,Γεωργόπουλος Ηλίας,Δεληβοριά Κούλα και Σανσονέτη Κούλα.

Παράλληλα, στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε η προγραμματική διακήρυξη της Κίνησης, στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι "σήμερα αυτό που η πόλη χρειάζεται είναι ένα μέτωπο αντίστασης στην ασκούμενη πολιτική, διεκδίκησης αυτών που ανήκουν στο λαό, συμμετοχής των πολιτών, ένα μέτωπο για τη σωτηρία της πόλης και προοπτικής για το 2000".

Σ' αυτή την προσπάθεια, τέλος, θα συμπράξουν όλοι εκείνοι που στον έντονο πολιτικό χαρακτήρα των δημοτικών εκλογών θα αποδώσουν το πραγματικό νόημα της πολιτικής. Μιας πολιτικής που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα των πολιτών και της πόλης και τα δικαιώματα της μόρφωσης, της δουλιάς, της διασκέδασης, του ελεύθερου χρόνου και χώρου και του πολιτισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ