Τρίτη 10 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
"Νομαρχιακά φροντιστήρια"

Η τοπική ΕΛΜΕ καταγγέλλει τον Οργανισμό Εκπαίδευσης της Νομαρχίας και επικαλείται απόφαση του ΣτΕ, που τον έκρινε ως αντισυνταγματικό

Στη Ρόδο, η παραπαιδεία έχει γίνει "έργο" της Νομαρχίας, η οποία ανέλαβε το ρόλο του φορέα υλοποίησης της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. Πριν καλά καλά το υπουργείο Παιδείας ανακοινώσει τα σχέδιά του περί "ενισχυτικής διδασκαλίας", που μεταφέρουν ουσιαστικά το πνεύμα της παραπαιδείας μέσα στα σχολεία, ο Οργανισμός Εκπαίδευσης της Νομαρχίας προχώρησε στην ίδρυση δύο κέντρων ενισχυτικής διδασκαλίας στη Ρόδο για τους μαθητές της Α Γυμνασίου και Α Λυκείου.

Σύμφωνα μάλιστα με τη Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, η λειτουργία της ενισχυτικής διδασκαλίας θα γίνεται στη βάση της ανταποδοτικότητας, δηλαδή οι μαθητές θα πληρώνουν κανονικά, ανάλογα με τον αριθμό των μαθημάτων που θα παρακολουθήσουν, τα μαθήματα γίνονται σε ενοικιαζόμενες αίθουσες, ενώ η πρόσληψη και αμοιβή του διδακτικού προσωπικού θα είναι στην αρμοδιότητα της Νομαρχίας, καταστρατηγώντας έτσι τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών. Οι μαθητές καλούνται να πληρώνουν 10.000 δρχ. το μήνα, ενώ φυσικά παραμένει πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο για αύξηση των διδάκτρων.

Οπως καταγγέλλει η Β ΕΛΜΕ, η Νομαρχία Δωδεκανήσου προχωρεί σ' αυτή τη διαδικασία "παρά και ενάντια στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό και παράνομο τον Οργανισμό Εκπαίδευσης".Η Β ΕΛΜΕ καλεί το νομάρχη Δωδεκανήσου να σεβαστεί την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και να προχωρήσει αμέσως τώρα στη διάλυση του παράνομου Οργανισμού Εκπαίδευσης. "Σε αντίθετη περίπτωση, τονίζουν οι καθηγητές, θα μας βρει αντίθετους με μαζικούς αγώνες και με προσφυγή σε βάρος του στην ελληνική δικαιοσύνη".

Η Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου τονίζει ότι "τα μέτρα και οι ενέργειες αυτές της Νομαρχίας Δωδεκανήσου στοχεύουν στο να παραδώσουν από την πίσω πόρτα την παιδεία (βλ. Τοπική Αυτοδιοίκηση) στους νόμους της αγοράς και του κεφαλαίου. Σιγά - σιγά και φέτα - φέτα λοιπόν ιδιωτικοποιούν την παιδεία, αναγκάζοντας τους μαθητές αν θέλουν να μάθουν να πληρώσουν. Γίνεται φανερό λοιπόν τι είδος αποκέντρωσης και εκσυγχρονισμού μας περιμένει και στο χώρο της Παιδείας", τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ