Τρίτη 10 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις

Με νέες μορφές κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες της Πελοποννήσου, αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης.

Στην Ηλεία,οι αγρότες πυκνώνουν το μπλόκο στην εθνική οδό στο ύψος της Ανδραβίδας,κλείνοντας για κάποιες ώρες το δρόμο. Παράλληλα, χτες δημιουργήθηκε νέο μπλόκο,σε δεύτερο σημείο της εθνικής οδού, στο Κουρτέσι.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας και η Συντονιστική Επιτροπή σχεδιάζουν τα βήματά τους στην κατεύθυνση της κλιμάκωσης του αγώνα. Καθώς μεγαλώνει η συμμετοχή των αγροτών της Ηλείας στα μπλόκα, μεγαλώνει και η συμπαράσταση των εργαζομένων στον αγώνα τους. Την Κυριακή επισκέφτηκαν το μπλόκο της Ανδραβίδας αντιπροσωπείες των Συνδικάτων Οικοδόμων Πύργου,Αμαλιάδας και Γαστούνης καθώς και αντιπροσωπείες από εργατικά Σωματεία της Πάτρας (Οικοδόμων,Μετάλλου,Ιματισμού,Τσαγκαράδων και των εργαζομένων της ΚΕΑ Αραξου). Αγωνιστικό χαιρετισμό και μήνυμα συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα των αγροτών απηύθυνε αντιπροσωπεία της ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ.

Αιγιάλεια

Στην Αιγιάλεια,σε σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής (ΣΕ) που έγινε την Κυριακή, αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Σ' αυτή την κατεύθυνση η ΣΕ διοργανώνει συγκέντρωση αγροτών την Παρασκευή 13 Φλεβάρη στις 10 π.μ. στην πλατεία Λαύρας του Αιγίου και κατάληψη ενός δημόσιου κτιρίου. Τη Δευτέρα 16 Φλεβάρη θα γίνει συγκέντρωση αγροτών στην εθνική οδό στον κόμβο Μεγανίτη,όπου και θα παραταχθούν αγροτικά μηχανήματα.

Την Τετάρτη 18 Φλεβάρη,μέρα που θα διεξαχθεί η δίκη αγροτών που κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στις προηγούμενες κινητοποιήσεις, θα γίνει συγκέντρωση αγροτών έξω από τα δικαστήρια.

Χτες αργά το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δήμου Αιγίου παναιγιάλεια σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των φορέων της περιοχής (δήμος, Εργατικό Κέντρο, Σωματεία εργαζομένων, Πολιτιστικοί Σύλλογοι κ.ά.) με στόχο την πραγματοποίηση παναιγιάλειου συλλαλητηρίου για την προώθηση λύσης στο πρόβλημα των αγροτών.

Στο "111"

Παράλληλα, αγροτικοί σύλλογοι και συνεταιρισμοί της Αχαϊας προετοιμάζουν κινητοποίηση στην εθνική οδό Πατρών - Τρίπολης (στο "111") στο ύψος του Πρέβεδου.

Τη συμπαράσταση των κομμουνιστών στον αγώνα των αγροτών εκφράζει η ΝΕ Αχαϊας του ΚΚΕ. Στην κατεύθυνση αυτή, διοργανώνει περιοδείες στελεχώντου Κόμματος σε χωριά και αγροτικές περιοχές. Αύριο Τετάρτη θα μιλήσει στα Κουνινά ο Δ. Αρβανιτάκης,μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, ενώ την Πέμπτη αντιπροσωπεία της ΝΕ θα περιοδεύσει στην Αβυθο.

Ζάκυνθος

Κλιμακώνεται η κινητοποίηση των αγροτών της Ζακύνθου. Την Κυριακή έξω από την Εφορία, όπου ήταν παραταγμένα τα αγροτικά μηχανήματα, έγινε μια μαζική συναυλία συμπαράστασης στον αγώνα τους που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο. Χτες συνεχίστηκε ο αποκλεισμός της Εφορίας ενώ αντιπροσωπεία της ΣΕ επισκέφθηκε τον περιφερειακό διευθυντή Ζακύνθου και του ζήτησε να επιδώσει στον γγ της Περιφέρειας Ιονίου το ψήφισμα με τα αιτήματα των αγροτών και να ζητήσει συνάντηση κυβερνητικού κλιμακίου με αντιπροσωπεία των αγροτών της Ζακύνθου και παραγωγών από την Πελοπόννησο και την Κρήτη που αντιμετωπίζουν ομοειδή προβλήματα. Δόθηκε διορία μέχρι σήμερα για την απάντηση του περιφερειάρχη. Χτες βράδυ έγινε έκτακτη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ζακύνθου, όπου η ΣΕ ζήτησε να εκδοθεί ψήφισμα συμπαράστασης και να οριστεί νέα συνεδρίαση για να συζητηθούν τα αγροτικά προβλήματα.

Στο μεταξύ, οι αγρότες αποφάσισαν να περάσουν σε νέες μορφές αγώνα. Αποφασίστηκε να μείνουν για δύο μέρες τα τρακτέρ στη θέση Λούμπα, καθώς τα μέλη της ΣΕ θα περιοδεύουν σε χωριά και θα καλούν το σύνολο των αγροτών να συμμετάσχει. Την Πέμπτη,στις 10 π.μ. θα γίνει συλλαλητήριο στη Λούμπα και πορεία στους κεντρικούς δρόμους, που θα καταλήξει στη Νομαρχία Ζακύνθου, όπου θα γίνουν συναντήσεις με μαθητές γυμνασίων και λυκείων του νησιού που αποφάσισαν κινητοποιήσεις την Πέμπτη και Παρασκευή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ