Τρίτη 10 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αγροτιά, εργατιά, μια φωνή, μια γροθιά

Την αλληλεγγύη των εργαζομένων στους αγωνιζόμενους αγρότες μετέφεραν την Κυριακή εκπρόσωποι φορέων και σωματείων που τους επισκέφτηκαν στα μπλόκα της Θεσσαλίας

Με συνθήματα υπέρ του δίκαιου αγώνα των αγροτών και πυγμή τέτοια που δεν άφηνε ερωτηματικά για την κλιμάκωσή του, πλήθος φορέων από την Αθήνα, τα γύρω χωριά και από αλλού κατέφτασαν την Κυριακή, στο μπλόκο της "Βιοκαρπέτ" για να δηλώσουν: "Αγροτιά, εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά". Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, κι ενώ τα τρακτέρ δυνάμωναν το μπλόκο, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων από Αθήνα και Πειραιά κατέθεταν την αλληλεγγύη τους στους αγρότες και την υλική υποστήριξή τους στο ταμείο της ΠΑΣΕ, ενώ ψηφίσματα συμπαράστασης στον αγροτικό αγώνα κατέφταναν συνεχώς.

Κυρίαρχη πεποίθηση στις μεταξύ τους κουβέντες πως ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί, καθώς αφορά όλους. Πως η συμπαράσταση "χωράει" πάντα στο δίκιο, που πρέπει να αποδοθεί.

Τη ζωντάνια και αγωνιστικότητα της μέρας ήρθαν να "ενισχύσουν" οι γυναίκες από το χωριό Φύλλο Καρδίτσας, οι οποίες προσκάλεσαν τον κόσμο σε παραδοσιακό καραγκούνικο γάμο της "Καρδιτσούλας" και του "Στέφανου".

Μετά το "γάμο", το λόγο πήρε ο Βαγγέλης Μπούτας,μέλος της ΠΑΣΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος είπε: "Θα νικήσουμε. Τρακτέρ έρχονται συνεχώς στα μπλόκα. Θα ανατρέψουμε την αντιαγροτική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Θα δώσουμε, έτσι, λύσεις στα προβλήματα που μας ταλανίζουν μια ζωή. Αυτός είναι ο στόχος του αγώνα μας κι όχι το κλείσιμο των δρόμων, το μόνο που δείχνει να ενδιαφέρει πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης".

"Θα νικήσουμε. Με τον αγώνα και την πάλη. Ας το καταλάβουν καλά" είπε, χαιρετίζοντας των αγώνα των αγροτών ο Γιώργος Φιλιούσης,γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. "Αγροτιά και εργατιά έχουν δώσει πολλές μάχες ενάντια σε κάθε λογής κατακτητές και βγήκαν νικητές. Εχουν στηρίξει τον τόπο. Ο αγώνας σας είναι αγώνας επιβίωσης. Συνεχίστε, θα ανατρέψουμε μαζί την αντιαγροτική αυτή πολιτική", τόνισε.

"Νίκη όλων μας"

"Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε την ενεργητική συμπαράστασή μας στον αγώνα της φτωχιάς και μεσαίας αγροτιάς. Είμαστε εδώ για να σας πούμε ότι η δική σας νίκη είναι νίκη όλων", τόνισε απευθύνοντας χαιρετισμό στους αγρότες ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ, Γιώργος Μαυρίκος."Κάνετε - συνέχισε - ένα βαθιά πατριωτικό αγώνα για να αναπτυχθεί η αγροτική οικονομία, για να ζήσει η αγροτιά, κόντρα στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κυβέρνησης και μεγαλοβιομηχάνων. Καταδικάζουμε τις πρακτικές του έρποντος φασισμού. Αυτές θα αντιπαλέψουμε, στήνοντας το κοινό μέτωπο εργατών, αγροτών, επαγγελματιών. Ολοι οι εργάτες σε εργοστάσια, επιχειρήσεις είναι μαζί σας και θα βρουν τρόπους να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους", κατέληξε ο Γ. Μαυρίκος.

Η πρώτη στάση των εκπροσώπων των φορέων και των σωματείων έγινε στο μπλόκο του Βελεστίνου.Στο σύνθημα "Αγρότες ενωμένοι ποτέ νικημένοι", οι αγρότες απάντησαν με παρατεταμένα χειροκροτήματα. Η συγκίνηση ήταν μεγάλη και από τις δύο πλευρές. "Με κρύο και με ζέστη εμείς εδώ θα είμαστε", ήταν η βεβαίωση των αγροτών, στις παρακινήσεις των εργαζομένων να μείνουν στα μπλόκα. Ταυτόχρονα οι εργάτες μοίραζαν ψηφίσματα συμπαράστασης.

Η δεύτερη στάση έγινε στη "Βιοκαρπέτ" και η επόμενη στο μπλόκο της οδού Βόλου.Εκεί η υποδοχή ήταν ακόμη πιο "θερμή", καθώς οι αγρότες τους περίμεναν με τσίπουρο και κρασί. Τέλος, στο Συκούριο, οι αγρότες τους τόνισαν πως τόσο η περσινή όσο και η φετινή συμπαράστασή τους "έχει καταγραφεί στις μνήμες και στις καρδιές μας". Οι εργαζόμενοι τους είπαν ότι ξέρουν καλά τη σημασία που έχει για τους αγρότες η αλληλεγγύη στον αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ