Τρίτη 10 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συλλαλητήριο συμπαράστασης την Πέμπτη

Σε συλλαλητήριο συμπαράστασης στην αγωνιζόμενη αγροτιά καλεί μεθαύριο Πέμπτη, η Επιτροπή Πρωτοβάθμιων Εργατικών Σωματείων Θεσσαλονίκης. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 6.30 το απόγευμα στο χώρο μπροστά στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

Στο μεταξύ φουντώνει το κύμα συμπαράστασης των φορέων της περιοχής, που εκφράζεται είτε μέσα από ανακοινώσεις, είτε με την παρουσία στα μπλόκα δεκάδων εκπροσώπων, εργαζομένων, επαγγελματοβιοτεχνών κλπ. Το Σαββατοκύριακο οι άνθρωποι της δουλιάς βρήκαν την ευκαιρία να πάνε στα μπλόκα, τόσο της Θεσσαλονίκης όσο και της Πιερίας, και να μιλήσουν με τους αγρότες για τα προβλήματά τους, τα οικονομικά αδιέξοδα. Η διαπίστωση ήταν μία: Τα προβλήματα είναι κοινά, γιατί η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ πλήττει όλα τα λαϊκά στρώματα. Η ανάγκη συντονισμένου και ενωμένου αγώνα αγροτιάς, εργαζομένων και νεολαίας, αναδείχτηκε ως η μόνη λύση αντίστασης και αντεπίθεσης απέναντι στο μονόδρομο της καπιταλιστικής ενωμένης Ευρώπης.

Τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν επίσης με ανακοινώσεις τους, αλλά και με την παρουσία εκπροσώπων τους στα μπλόκα, η Δημοτική Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Αμπελοκήπων,το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης,το Συνδικάτο Οικοδόμων,το Συνδικάτο Καπνεργατών,η ΠΕΤΕΜ - ΟΤΕ,οι Σύλλογοι Δημοκρατικών Γυναικών Αμπελοκήπων και Πολίχνης,η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών και Βοηθών Τεχνικών Ανελκυστήρων,οι Νομαρχιακές Επιτροπές Ανατολικών - Δυτικών Συνοικιών και Υπαίθρου Θεσσαλονίκης της ΠΕΑΕΑ και τοπικές Επιτροπές Ειρήνης.

Τα μπλόκα της αγροτιάς στα διόδια των Μαλγάρων και στην αερογέφυρα επισκέφτηκε το απόγευμα του Σαββάτου και πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΟΘ του ΚΚΕ,με επικεφαλής τον γραμματέα της Χρήστο Κόφφα.Οι αγρότες υποδέχτηκαν θερμά τους κομμουνιστές, επισημαίνοντας ότι το ΚΚΕ έτσι κι αλλιώς βρίσκεται στο πλάι τους, όχι μόνο με λόγια, αλλά και με πράξεις.

Ο γραμματέας της ΚΟΘ εξέφρασε τη συμπαράσταση στον αγώνα που δίνουν και σημείωσε ότι η ρίζα των δεινών για τους αγρότες είναι η ίδια και για τα δεινά των εργαζομένων, των μικρομεσαίων, είναι η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και οι ντιρεκτίβες της ΕΕ. Τέλος κάλεσε απέναντι σ' αυτή την κατάσταση να αντιτάξουν το μαζικό και ενωτικό αγώνα τους μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία, για να ανατραπεί αυτή η πολιτική και όσοι την προστάζουν και την εφαρμόζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ