Τρίτη 10 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, που συζητείται αύριο, κατέθεσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Μπροστά στις ευθύνες της, για να πάρει άμεσα μέτρα και να ικανοποιήσει τα βασικά αιτήματα της μαχόμενης αγροτιάς, βάζει την κυβέρνηση το ΚΚΕ, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε χτες για τον πρωθυπουργό (θα συζητηθεί αύριο) η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.Η Επίκαιρη Ερώτηση έρχεται αμέσως μετά τη σχετική επιστολή της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ προς τον πρόεδρο της Βουλής, με την οποία ζητούσε να γίνει συζήτηση προ ημερησίας διάταξης στη Βουλή για τα αγροτικά ζητήματα.

Επανερχόμενη, λοιπόν, στο αγροτικό ζήτημα η Αλ. Παπαρήγα, με την Επίκαιρη Ερώτησή της ερωτά τον πρωθυπουργό "εάν και τι μέτρα θα πάρει για να ικανοποιήσει τα βασικά αιτήματα, όπως αυτά εκφράζονται από τους μαχόμενους αγρότες και τις συντονιστικές επιτροπές",ενώ υπογραμμίζει:

"Οι αγρότες της χώρας έχουν ξεσηκωθεί σ' όλη την Ελλάδα. Η μέχρι σήμερα Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που διαμορφώνεται και με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης, αναγκάζει τους αγρότες να βγουν στους δρόμους για μια ακόμη φορά.

Οι αγώνες αυτοί είναι απόλυτα δικαιολογημένοι, μια και οι αγρότες βλέπουν καθαρά ότι οδηγούνται στη χρεοκοπία και η αγροτική οικονομία σε κρίση και αδιέξοδο.

Η μαζική, μαχητική και επίμονη αγωνιστική διεκδίκηση των αγροτών τα τελευταία χρόνια, η πλατιά συμπαράσταση και αλληλεγγύη που εκδηλώνουν τα άλλα εργαζόμενα στρώματα, από τη μια δείχνουν το μέγεθος του αγροτικού προβλήματος και το δίκιο των αγροτικών αιτημάτων και από την άλλη θέτουν την κυβέρνηση προ τεραστίων ευθυνών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ