Τρίτη 10 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ
Ο Π. Κυριακίδης υποψήφιος δήμαρχος

Αναδείχτηκε επικεφαλής της παράταξης "Δημοκρατική Ενότητα Αργυρούπολης"

Ο Πασχάλης Κυριακίδης θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος που θα στηρίξει η "Δημοκρατική Ενότητα Αργυρούπολης" στις επερχόμενες εκλογές. Την απόφαση αυτή πήρε η Ολομέλεια της παράταξης, που συνεδρίασε την περασμένη Κυριακή.

Εμπειρος, συνεπής, γνώστης και αγωνιστής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως τονίστηκε από τα μέλη της παράταξης, και με τη συνεργασία των δημοτών που είναι ανοιχτοί στο διάλογο και έχουν το βλέμμα στο μέλλον, θα δώσει τη μάχη για μια αγωνιστική δημοτική αρχή της Αργυρούπολης, που θα είναι στην υπηρεσία του λαού της περιοχής.

Είναι φανερό, τόνισε στην ομιλία του ο Π. Κυριακίδης, ότι σήμερα δύο δρόμοι υπάρχουν για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο ένας είναι ο γνωστός που ακολουθούν οι δήμαρχοι - υπάλληλοι τυφλά και υπάκουα, όπως ο σημερινός δήμαρχος της Αργυρούπολης. Φερέφωνα δηλαδή της κυβερνητικής αντιλαϊκής πολιτικής, που οδηγεί στη φορολόγηση των πολιτών και αδιαφορεί για τα λαϊκά προβλήματα. Ο άλλος δρόμος είναι ο δρόμος των αγώνων. Μια δημοτική αρχή αγωνιστική, διεκδικητική και συμπαραστάτης σε όλους τους αγώνες του λαού.

Η "Δημοκρατική Ενότητα Αργυρούπολης" πιστεύει, επισήμανε, ότι η ΤΑ πρέπει να γίνει αγωνιστική έπαλξη. Ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να αγρυπνούν και να αγωνίζονται μαζί με τους δημότες για την παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την υγεία, την κοινωνική πολιτική και το περιβάλλον. Αναφέρθηκε παράλληλα στα μεγάλα και μικρά προβλήματα της περιοχής που ζητούν άμεση επίλυση και κατήγγειλε την πολιτική που εφαρμόζει ο σημερινός δήμαρχος και η οποία δεν είναι παρά πολιτική φορομπηχτική και υποταγμένη στις εντολές της κυβέρνησης. Οι δημότες της Αργυρούπολης πληρώνουν σήμερα τα μεγαλύτερα δημοτικά τέλη από τους γύρω δήμους, ενώ ο δήμαρχος αδιαφορεί για τα χρήματα που η κεντρική εξουσία οφείλει στο δήμο, ξεχνάει ότι ο δήμος είναι ένας λαϊκός φορέας εξουσίας και απέχει από τα λαϊκά προβλήματα. Από την άλλη επιδίδεται σε έργα βιτρίνας χωρίς προγραμματισμό και χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις πραγματικές ανάγκες της πόλης.

Οι καιροί, τόνισε τέλος ο Π. Κυριακίδης, δεν περιμένουν. Απαιτούν και θέλουν πολιτική με σκέψη ριζοσπαστική και δράση συλλογική. Οι δρόμοι της επίλυσης των τοπικών και λαϊκών προβλημάτων μπορούν να ανοίξουν μόνο με μια δημοτική αρχή αγωνιστική και διεκδικητική.

Παράλληλα, στη διάρκεια της συνεδρίασης παρουσιάστηκε και η διακήρυξη των προγραμματικών θέσεων της ΔΕ και στην οποία επισημαίνεται ότι είναι επιτακτική ανάγκη η ΤΑ να γίνει ένας ισχυρός κοινωνικοπολιτικός θεσμός αγωνιστικός και συμπαραστάτης του λαού. Αγωνιζόμαστε, τονίζεται στη διακήρυξη, για μια δημοτική αρχή που θα είναι αγωνιστική έπαλξη και φωτεινός φάρος για την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη του δήμου. Που θα ενισχύσει τη συμμετοχή του πολίτη στη λειτουργία και τη διοίκησή της. Που θα παλέψει για τη διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού της χαρακτήρα και για να μη γίνει καμιά ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών της. Που δε θα επιβάλλει κανέναν νέο φόρο και που θα αγωνιστεί για την καταβολή στο δήμο των πόρων που του χρωστά η κεντρική εξουσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ