Τρίτη 12 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Κανένας μετανάστης να μην πληρώσει δίδακτρα - βιβλία - νοίκια

Ανακοίνωση της Γραμματείας Μεταναστών του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

«Σήμερα καλούν τους μετανάστες να πληρώσουν δίδακτρα, βιβλία, νοίκια στις εστίες, σε λίγο θα ζητήσουν απ' όλους», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Μεταναστών του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ). Στο προσχέδιο του νόμου πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση αναφέρεται πως με κοινή υπουργική απόφαση «ορίζεται το ύψος της οικονομικής συμμετοχής των αλλοδαπών φοιτητών που προέρχονται από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη φοίτησή τους σε όλα τα εξάμηνα σπουδών».

Στην ανακοίνωση της Γραμματείας Μεταναστών του ΜΑΣ αναφέρεται σχετικά: «Οι μετανάστες γίνονται πολιορκητικός κριός για να περάσουν τα μέτρα. Σήμερα, καλούν τους μετανάστες να πληρώσουν δίδακτρα, βιβλία, νοίκια στις εστίες, σε λίγο καιρό θα ζητήσουν από όλους! Επιστρατεύουν την τρομοκρατία, ποντάρουν στο φόβο των μεταναστών, αξιοποιούν τα ρατσιστικά αντανακλαστικά που κυβέρνηση και μηχανισμοί έχουν καλλιεργήσει, με τα πρόσφατα γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας με τις διακηρύξεις περί μηδενικής ανοχής και ότι δε χωράει άλλους μετανάστες η Ελλάδα, ότι φταίνε για την ανεργία, την εγκληματικότητα και για τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός.

Απομόνωσε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και τις παρατάξεις τους στις σχολές. Είναι το ίδιο πράγμα, στηρίζουν με χέρια και με πόδια αυτήν την πολιτική. Μη φοβάσαι, μην τσιμπάς στα διλήμματά τους. Οι περισσότεροι δουλεύουμε από το πρώτο έτος για να τα βγάλουμε πέρα, νιώθουμε στο πετσί μας την εκμετάλλευση, τη μαύρη κι ανασφάλιστη εργασία, την ανεργία», τονίζει η Γραμματεία απευθυνόμενη στους μετανάστες φοιτητές.

Καλεί, επίσης, τους φοιτητές να εμπιστευτούν το ΜΑΣ που είχε προειδοποιήσει εδώ και μήνες για το Νόμο Πλαίσιο, έχει δώσει μάχες για τα προβλήματά μας (σίτιση, στέγαση, βιβλία κ.ά.), πρωτοστάτησε στην οργάνωση της πάλης με τις Επιτροπές Αγώνα σε κάθε σύλλογο, σε κάθε τμήμα.

Καλεί τους φοιτητές να διεκδικήσουν:

  • Πάρτε τώρα πίσω το άθλιο «μνημόνιο» της Παιδείας, το νέο νόμο - πλαίσιο!
  • ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ! ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΣΙΤΙΣΗ - ΣΤΕΓΑΣΗ - ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ - ΒΙΒΛΙΑ - ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ! Εστιατόρια, κυλικεία στην ευθύνη του κράτους.
  • Μηνιαίο επίδομα ενοικίου και σίτισης 600 ευρώ σε όλους τους φοιτητές που είναι από άλλες πόλεις και που το οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τις 40.000 ευρώ ετησίως.
  • Καμία μορφή ιδιωτικοποίησης, έξω οι επιχειρήσεις από ΑΕΙ - ΤΕΙ - έρευνα.
  • Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση δημόσια και δωρεάν που θα παρέχει αναβαθμισμένο πτυχίο, ως μοναδική προϋπόθεση για την πρόσβαση στο επάγγελμα. «Οχι» στην πιστοποίηση και τη «διά βίου μάθηση» που παγιώνουν την εργασιακή περιπλάνηση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ