Τετάρτη 13 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ
Αγώνας μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα

Πιστή στις διακηρύξεις της η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» πραγματοποίησε χτες συγκέντρωση στα γραφεία του ΔΣΑ, όπου ανέπτυξε τις θέσεις της για τα προβλήματα του κλάδου και άκουσε τις γνώμες και απόψεις των δικηγόρων, μικρών και μεσαίων εισοδημάτων. Οπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της και μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας Αγγ. Βρεττός την τακτική αυτή θα ακολουθήσει απαρέγκλιτα η παράταξη και κάθε δίμηνο θα πραγματοποιεί ανοικτή συγκέντρωση, ενώ το επόμενο ραντεβού δόθηκε για το πρώτο 15ήμερο του Σεπτέμβρη.

Ο Αγγ. Βρεττός αναφέρθηκε στα προβλήματα των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων από τη νέα καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων που προβλέπει το «μεσοπρόθεσμο» και ο εφαρμοστικός νόμος. Επεσήμανε τη ζοφερή κατάσταση που δημιουργείται από την «απελευθέρωση» της εισόδου του μεγάλου κεφαλαίων στο χώρο των νομικών υπηρεσιών που θα έχει εξοντωτικές συνέπειες για τους αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους. Σε οικονομική ασφυξία οδηγείται το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ) από τις πολιτικές της κυβέρνησης και τρόικας, καθώς δεν του αποδίδεται η κρατική χρηματοδότηση για τους νέους ασφαλισμένους. Ο Αγγ. Βρεττός τόνισε ότι δεν εγκρίθηκε ούτε καν ο μειωμένος σε σχέση με πέρσι προϋπολογισμός του. Οπως είπε, ενώ η πρόβλεψή του για τους κλάδους Υγείας ήταν για φέτος 259 εκατ. ευρώ για να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις ιατροφαρμακευτικές ανάγκες των ασφαλισμένων, το υπουργείο ενέκρινε μόνο 150 εκατ.

Σ' αυτή τη φάση που εκδηλώνεται η ολόπλευρη επίθεση από κυβέρνηση, τρόικα και πλουτοκρατία, οι αυτοαπασχολούμενοι, μισθωτοί και δικηγόροι μικρών και μεσαίων εισοδημάτων, όπως είπε ο Αγγ. Βρεττός, δεν πρέπει να μείνουν θεατές των εξελίξεων. «Παίρνουμε μαχητικά μέρος στους λαϊκούς αγώνες, είπε, μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα, τα αντιμονοπωλιακά κινήματα των επαγγελματοβιοτεχνών, αγροτών, γυναικών, σπουδαστών για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Για τη ριζοσπαστική φιλολαϊκή διέξοδο της χώρας, με αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ενωση».

Τα προβλήματα των δικηγόρων που εργάζονται στις μεγάλες δικηγορικές εταιρείες έθεσε η Ελ. Μόκα, εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Μισθωτών Δικηγόρων.

Σήμερα η Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων στις 8.30 π.μ. θα πραγματοποιήσει εξόρμηση στο Ταμείο Πρόνοιας και μεθαύριο Παρασκευή στις 10.00 π.μ. στο Ταμείο Νομικών, ενώ στις 20 Ιούλη θα συμμετέχει στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για την Υγεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ