Τετάρτη 13 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Βήμα συντονισμού η σημερινή Πανελλαδική Ημέρα Δράσης

Παρεμβάσεις χτες σε ξενοδοχεία του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη

Η σημερινή Πανελλαδική Ημέρα Δράσης, που διοργανώνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον κλάδο του επισιτισμού, των ξενοδοχείων και γενικότερα του τουρισμού, μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα στο συντονισμό των εργαζομένων σε ταξική κατεύθυνση, ενάντια στην εξουσία του τουριστικού κεφαλαίου και τη σκληρή εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Αυτό αναδείχθηκε και χτες, από τις παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στα ξενοδοχεία του ομίλου Δασκαλαντωνάκη σε όλη την Ελλάδα. Η ισχυροποίηση του ταξικού πόλου και η απομόνωση των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την ενδυνάμωση της πάλης ενάντια σε όσους θέλουν τους εργάτες του κλάδου να δουλεύουν κάτω από άθλιες συνθήκες. Σε αυτό το πλαίσιο, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ απευθύνουν πλατύ κάλεσμα στους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία, στα εστιατόρια, στις καφετέριες, παντού, να συμμετέχουν μαζικά στην Ημέρα Δράσης, να δώσουν μια πρώτη αποφασιστική απάντηση στην εργοδοσία.

Σήμερα, στην Αθήνα, προγραμματίζεται από τις ταξικές δυνάμεις συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας στις 7 μ.μ. Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στις 10 π.μ. έξω από τον ΟΑΕΔ και στη συνέχεια στο ΤΑΞΥ στο ΙΚΑ.

Η δράση αυτή έρχεται τη στιγμή που η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει για τα καλά και μάλιστα με πληρότητες που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζουν και το 100%. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι του κλάδου έρχονται αντιμέτωποι με μια άγρια αντεργατική επίθεση, την ίδια ώρα που οι μεγαλοξενοδόχοι, αλλά και οι μεγαλοεπιχειρηματίες στον επισιτισμό έχουν τεράστια κέρδη.

Παρέμβαση στον όμιλο Δασκαλαντωνάκη

Χτες, στο μεταξύ, έγιναν οι πρώτες παρεμβάσεις σε Αθήνα, Κέρκυρα, Ρόδο, Θεσσαλονίκη, Ρέθυμνο και Κω, στα ξενοδοχεία του ομίλου Δασκαλαντωνάκη. Η εργοδοσία χρωστάει στους περισσότερους από χίλιους εργαζόμενους του ομίλου τα δεδουλευμένα όλου του Ιούνη, καθώς και σε ορισμένες περιπτώσεις κάποια επιπλέον επιδόματα. Στην Αθήνα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έκαναν παρέμβαση στο ξενοδοχείο IMPERIAL, όπου και συζήτησαν με τους εργαζόμενους, ενώ με παράσταση στην εργοδοσία απαίτησαν την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων. Δυναμική παρέμβαση έγινε και στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη. Εκεί οι ταξικές δυνάμεις με ντουντούκες απηύθυναν κάλεσμα στους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στην εργοδοτική αυθαιρεσία, να ορθώσουν ανάστημα, να συστρατευθούν με τις ταξικές δυνάμεις.

Στην Κω, στο ξενοδοχείο IMPERIAL, οι ταξικές δυνάμεις με πικέτες και ανακοινώσεις κάλεσαν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στη σημερινή μέρα Πανελλαδικής Δράσης. Τα συνθήματα «Τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες» και «Για τους ξενοδόχους κέρδη και χλιδή και για τους εργάτες μίζερη ζωή», έδωσαν το στίγμα. Παρέμβαση έγινε και στο Ρέθυμνο, στο ξενοδοχείο του ομίλου EL-GRECO. Στην Κέρκυρα, η εργοδοσία του ομίλου χρωστά εκτός απ' τον Ιούνη και το τοπικό επίδομα. Παρεμβάσεις έγιναν στα ξενοδοχεία ΔΑΦΝΟΥΛΑ, IMPERIAL και EVA. Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν να περάσει στους χώρους δουλειάς η κυρίαρχη αντεργατική πολιτική. Κινητοποίηση έγινε και στη Ρόδο, στο RODOS ROYAL.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ