Τετάρτη 13 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Στη μάχη για την οργάνωση των εργαζομένων

Σύσκεψη σήμερα στις 6 μ.μ. Περιοδείες από αύριο σε αφετηρίες και εγκαταστάσεις των αστικών συγκοινωνιών

Περιοδείες πραγματοποιεί το αμέσως επόμενο διάστημα το ΠΑΜΕ Αστικών Συγκοινωνιών στο πλαίσιο της μάχης της οργάνωσης των αγώνων των εργαζομένων ενάντια στην επίθεση που δέχονται. Στην κατεύθυνση αυτή συμβάλλει και η σημερινή σύσκεψη που οργανώνει και θα γίνει στις 6 μ.μ. (Στουρνάρη 65). Οι περιοδείες, που ξεκινάνε από αύριο και συνεχίζονται μέχρι και το τέλος της ερχόμενης βδομάδας, θα γίνουν στις αφετηρίες Πειραιά, Γλυφάδας - Βούλας, Χαλανδρίου - Νομισματοκοπείο, Λιοσίων. Ακόμα στις εγκαταστάσεις του Μετρό στα Σεπόλια, στα κεντρικά του ΗΛΠΑΠ στον Κόκκινο Μύλο, στο σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Αστικών Συγκοινωνιών χαιρετίζει την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου στην πρόσφατη 48ωρη απεργία, «παρά τα εμπόδια που μπήκαν από συνδικαλιστικές παρατάξεις, για να μην παρθούν αποφάσεις για απεργία και να μην οργανωθεί ο αγώνας, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης και της εργοδοσίας να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους». Για τις αστικές συγκοινωνίες επισημαίνει πως αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι οι αντεργατικοί νόμοι που ήδη εφαρμόζονται και συνεπάγονται μείωση του συγκοινωνιακού έργου, κατάργηση γραμμών, παροπλισμός στόλου, ελλείψεις ανταλλακτικών, μετατάξεις προσωπικού (τελειώνει η πρώτη «εθελοντική» φάση και ακολουθεί η δεύτερη υποχρεωτική, που παράλληλα με το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας σημαίνει απολύσεις). Ακόμα καταργούνται ειδικότητες, ενώ ετοιμάζουν νέο χτύπημα στη μισθοδοσία των εργαζομένων με μπούσουλα τη ΣΣΕ σε ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Οργάνωση από τα κάτω

Το ΠΑΜΕ Αστικών Συγκοινωνιών υπογραμμίζει ότι σήμερα οι εργαζόμενοι απαιτείται να δώσουν τον αγώνα πιο δυνατά, «να οργανώσουμε την πάλη μας μέσα από Γενικές Συνελεύσεις για αποφάσεις κινητοποιήσεων, με μαχητικές παρεμβάσεις στις διοικήσεις των εταιρειών, με αγωνιστικότητα να μην επιτρέψουμε κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων και να απαιτήσουμε ουσιαστικές αυξήσεις με βάση το μισθολόγιο της 31/12/2009 με την υπογραφή της νέας ΣΣΕ». Αναδεικνύει ότι πραγματική διέξοδος από τη σημερινή κατάσταση είναι ο άλλος δρόμος ανάπτυξης, «η λαϊκή εξουσία - λαϊκή οικονομία είναι η λύση που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων». Καταλήγοντας θέτει το πλαίσιο πάλης, που μεταξύ άλλων προβάλλει στόχους όπως να μην εφαρμοστεί ο νόμος για τις αστικές συγκοινωνίες, ενιαίο κρατικό φορέα αστικών συγκοινωνιών που να αποτελεί λαϊκή περιουσία, διεύρυνση της λίστας των ΒΑΕ, ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και άλλα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει την κυβερνητική επίθεση στους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες (2019-12-19 00:00:00.0)
Σήμερα η διαμαρτυρία στο υπουργείο Μεταφορών (2018-10-30 00:00:00.0)
Καλλιεργούν αδράνεια και εφησυχασμό ενώ «τρέχει» η παραπέρα ιδιωτικοποίηση (2018-10-09 00:00:00.0)
Προετοιμάζουν το επόμενο βήμα (2011-01-29 00:00:00.0)
Συγκοινωνίες στην υπηρεσία του λαού (2010-07-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ