Παρασκευή 15 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ
Αστυνομική επιδρομή σε παραγκούπολη

Επιδρομή σε παραγκούπολη στο Σοφό Ασπροπύργου πραγματοποίησαν χτες αστυνομικές δυνάμεις. Στα παραπήγματα ζει μεγάλος αριθμός Ελλήνων και αλλοδαπών Τσιγγάνων κάτω από άθλιες συνθήκες. Η κυβέρνηση, αντί για μέτρα απογκετοποίησης και ένταξης των ανθρώπων αυτών στην κοινωνία, αναπτύσσει αστυνομικές «δράσεις» στην ευρύτερη περιοχή. Αντί για άμεσα μέτρα βελτίωσης των υποδομών στους καταυλισμούς, στέλνει ανθρώπους στα κρατητήρια. Το κατασταλτικό της χέρι εφαρμόζει πολιτική που γεννά «ανθρώπινα σκουπίδια» που ζουν στο κοινωνικό περιθώριο.

Στην επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε με πρόσχημα την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, συμμετείχαν δυνάμεις των ΜΑΤ και άλλων αστυνομικών υπηρεσιών, σε συνεργασία με κλιμάκιο της ΔΕΗ, της Πολεοδομίας Ελευσίνας και του Δήμου Ασπροπύργου. Κατά την επιχείρηση προσήχθησαν 56 άτομα (38 Ελληνες και 18 αλλοδαποί) και συνελήφθησαν 25, εκ των οποίων 11 για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ βρέθηκαν και τρία κλεμμένα αυτοκίνητα.

Με ανακοίνωσή της, η ΚΟ Μεγαρίδας - Θριασίου του ΚΚΕ έχει ζητήσει να παρθούν μέτρα για μετεγκατάσταση των Τσιγγάνων σε σπίτια με πλήρεις υποδομές. Ως τότε να ξεκινήσουν άμεσα μέτρα βελτίωσης των υποδομών στους καταυλισμούς, μέτρα για λαϊκή κατοικία και στέγαση συνολικά των εργαζομένων, να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα και να διευκολυνθεί η μετακίνηση σε άλλες χώρες της ΕΕ για όλους τους εγκλωβισμένους μετανάστες που το επιθυμούν. Να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες, ειδικά όσοι ζουν και εργάζονται χρόνια στη χώρα μας. Αποφασιστική αντιμετώπιση των εγκληματικών κυκλωμάτων και των ρατσιστικών συμμοριών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ